directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 03:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Hereu agraeix a Zapatero totes les 'coses importants' que ha fet per la capital catalana

Després del parodiat 'Visca Barcelona', el candidat del PSC promou el lema 'M'agrada Barcelona'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de l'anunci que José Luís Rodríguez Zapatero no repetirà com a candidat del PSOE a les eleccions espanyoles, Jordi Hereu ha volgut agrair públicament la tasca del president espanyol per les coses que Barcelona ha aconseguit en els darrers anys, com és l'estació de la Sagrera, la nova terminal de l'aeroport o la capitalitat de la Unió per la Mediterrània, infraestructures que ha vinculat directament a la gestió del PSOE durant la presentació de la seva candidatura al districte 22@. L'actual alcalde ha aprofitat per carregar contra Convergència i Unió (CiU): 'A Barcelona li convé un alcalde que faci cartes obertes al president del govern per recordar allò que és essencial', ha assenyalat, en contraposició a 'altres que van donar carta blanca a governs com el de José Maria Aznar', ha afegit.
jordi hereu
Comparteix
   


Etiquetes
El candidat socialista ha subratllat que 'Barcelona no serà moneda de canvi', postura que ell com a alcalde ha defensat davant de Madrid. Hereu ha ofert a Zapatero la 'solidaritat' de Barcelona i ha recordat que encara queda un any de mandat del president del govern espanyol, 'un any que sigui aprofitat per a la nostra economia, per a Catalunya, per Espanya i per a Barcelona', ha indicat.

Davant un panorama complicat i 'difícil' per al socialisme, segons ha dit, tant a Barcelona, Espanya com Europa, Jordi Hereu ha mostra la confiança de 'guanyar el combat democràtic'. Per això ha reivindicat que 'la nostra victòria l'hem de construir de baix cap amunt, ens l'haurem de treballar ciutadà a ciutadà, barri a barri, dia a dia', ha apuntat.

'Barcelona mai no s'espera que li vingui res de dalt', ha continuat, comentant que la capital catalana 'és una finalitat en sí mateixa, que es construeix escoltant a la ciutat, sense subordinar mai Barcelona a ningú'. En aquest sentit, ha remarcat les nombroses vegades que mandataris, empresaris i altres personalitats procedents de fora li han comunicat la seva percepció del 'fet diferencial' que té la ciutat cap a altres urbs europees.

Per contra, ha lamentat com altres formacions polítiques han emprat esforços per 'guanyar un govern' dedicant-se a 'denigrar' la ciutat. 'La dreta es vol carregar la idea de futur', ha dit Hereu en un altre moment de la seva intervenció. 'Som la força del futur d'aquesta ciutat i estem orgullosos del que hem fet', ha insistit.

L'edifici Media-TIC, al districte 22@ a Sant Martí, s'ha quedat petit per acollir el primer acte públic de campanya del PSC Barcelona per a les municipals del 22 de maig. Els organitzadors han fet curt amb els 1.200 seients instal·lats, ja que molta gent ha hagut de seguir l'acte dempeus. A banda d'Hereu, l'acte ha comptat amb les intervencions del primer secretari de la Federació socialista de Barcelona, Carles Martí, i de l'escriptora Rosa Regàs, número 5 de la llista.

'M'agrada Barcelona', lema de campanya

Han estat innombrables les vegades que Hereu ha repetit la frase 'M'agrada Barcelona', lema d'aquesta primera part de la campanya. Ha englobat en tres eixos temàtics les seves propostes per a la ciutat. D'una banda, el treball: 'la nostra prioritat és fer propostes concretes per generar ocupació, que Barcelona sigui palanca per a sortir de la crisi', ha indicat. Un altre tema són les famílies les quals, el candidat socialista assegura que 's'han de cuidar' així com altres col·lectius socialment vulnerables com la gent gran. El tercer eix és el 'futur'.

'El nostre és un projecte de futur i d'unitat que comença als barris', ha explicat. 'A mi m'agrada aquesta ciutat i m'agraden els seus somnis', ha remarcat, 'no hi ha crisi econòmica ni política que pari la il·lusió dels barcelonins per construir aquesta gran ciutat'.

De la seva candidatura, on destaca la presència d'independents com l'economista Joan Trullén, i que va de número 2, l'editora Anna Maria Moix o l'escriptora Rosa Regàs, en cinquena posició, Hereu ha agraït el seu 'compromís de formar part de la política democràtica'.

Pel que fa al conjunt de la llista, el candidat ha remarcat que 'és un equip del que em sento orgullós, que creu en Barcelona, per guanyar Barcelona' afegint a més que és un equip de 'paritat, de gent jove i de gent amb experiència, amb moltes sensibilitats diferents i amb gruix polític'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Santi Vidal fletxa Barcelona
4 d'abril de 2011, 14.18 h

Jo agraeixo a ZP les seves paraules en el discurs d'acomiat :" a nosotros nos gusta votar, nos gusta decidir, nos gusta la libertat". És tota una invitació a votar el dia 10A.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.