directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran emula Puigcercós: 'Estem tips de pagar perquè en altres indrets només es visqui de subsidis'

El líder d'Unió recorda que els catalans ja paguen més que altres ciutadans de l'Estat, però a sobre reben menys · Acusa el PSC de mentir amb les finances de la Generalitat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha vingut a recordar aquest diumenge la cèlebre frase de Joan Puigcercós en campanya que tanta polseguera va aixecar: 'Madrid és una festa fiscal i a Andalusia no paga (impostos) ni déu'. Duran va assegurar que 'estem tips de pagar perquè en altres indrets només es visqui de subsidi, i es poden fer operacions públiques de canvi de sexe a costa de la Seguretat Social i aquí hem de patir perquè la gent pugui ser operada sense esperar i fer cues', ha denunciat. Duran ha acusat el PSC de mentir quan parla de les finances de la Generalitat després d'haver deixat els calaixos 'foradats', i ha recordat que el mateix Govern espanyol va reconèixer que no era CiU qui havia mentit sobre l'estat dels comptes de la Generalitat. Per Duran, els socialistes no tenen 'autoritat política ni moral' perquè van avalar uns pressupostos de l'Estat que no consignen res per al fons de competitivitat.

Comparteix
   


Etiquetes
Duran ha situat el 22 de maig com una data clau i s'ha mostrat convençut que serà 'el dia de CiU', perquè la federació guanyarà Barcelona i altres alcaldies i accedirà als governs de les diputacions. El president d'UDC ha demanat el suport per a CiU per reforçar la opció política que representa la federació, per reforçar el Govern que encapçala Artur Mas i per reforçar el projecte del pacte fiscal.

'Estem tips de pagar. Volem ser solidaris, però solidari ho ha de ser tothom. Estem tips de pagar perquè en altres indrets només es visqui de subsidis i es puguin fer operacions públiques de canvi de sexe a costa de la Seguretat Social i aquí hem de pagar perquè la gent pugui operar-se sense esperar i fer cues', ha denunciat.

El portaveu de CiU al Congrés s'ha mostrat molt crític amb els socialistes, i els ha dit que no poden 'presentar-se com a xais dient que ajudaran el Govern a resoldre davant del PSOE el fons de competitivitat'.

El PSC no té autoritat política ni moral

Al seu parer, ells no tenen 'autoritat política i moral', perquè van avalar els pressupostos de l'Estat per al 2011 que no consignaven ni un euro per al fons de competitivitat. Els 25 diputats del PSC van estar 'disciplinadament al servei del PSOE i no de Catalunya'.

Duran ha demanat al PSC que no es quedi a Catalunya defensant el PSOE, sinó que vagi a Madrid a defensar Catalunya. Ha recordat que fins i tot des del govern espanyol es reconeix que no ha estat l'actual executiu de CiU qui ha enganyat sobre la situació de les finances catalanes. 'Qui ha enganyat la gent és Nadal, Montilla i els socialistes, que han estat incapaços d'administrar la Generalitat', ha criticat.

És més, ha remarcat que si CiU ha de fer retallades és perquè l'anterior Govern 'no només va deixar sense un euro els calaixos, sinó que a sobre els ha deixat foradats'. 'Són ells i no nosaltres els responsables', ha apuntat.

També s'ha dirigit al Ministeri d'Economia i Hisenda espanyol per la seva carta al conseller Mas-Colell instant a apujar els impostos. Duran ha estat taxatiu subratllant que els catalans ja paguen més que altres ciutadans de l'Estat, però a sobre reben menys, i tot per un dèficit públic que ha generat el PSOE a Espanya i el tripartit a Catalunya.

Per la seva banda, el candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha apel·lat al votant que mai ha optat per la federació però que vol un canvi a la capital catalana. Trias ha apostat per un 'nou lideratge no des de l'autoritarisme, sinó des de la complicitat'. 'Vull ser l'alcalde de Barcelona, de tots els barcelonins, sóc de partit, sóc de CDC, sóc de CiU, però no em vull convertir en l'alcalde d'un sol partit', ha exclamat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
4 d'abril de 2011, 13.20 h

Veig que poc a poc les coses es van posant a lloc i es diu pá al pá i ví al vi....I no només en Durán, sino que altre dirigents i partits van deixar anar el que -noséperqué_ teníen molt amagat.
Certament, ni PSOE ni PP ho dirán mai, ja que ells han estat els promotors de que a la resta d'ep.panya es visqui ballant fandanguillos amb els nostres calers. Qualsevol que s'hi apunti a dir les coses clares,... benvingut sia!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
No fotis ??? fletxa Casa Meva
4 d'abril de 2011, 12.39 h

Ara em toca defensar a n'en Puigcercós mal em pesi ... Però aquest senyor calb no és el que va posar el crit al cel quan en Puigcercós va dir el mateix ??? Que passa ara ??? Si ho diu ell té raó i si ho diu un altre és un esvalotador de les españes ????

Crec que en Duran va fent merits perquè li plegui la meitat de la gent com a mínim ... o més ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel Quintana fletxa Catalunya
4 d'abril de 2011, 10.04 h

Qui entengui a Duran, que el compri i l'amagui. Com pot anar dient aquestes coses, com si fos el gran líder de l'independentisme català i per altra banda renegar i criticar als que voten en les consultes. De totes formes dins d'UDC ja hi ha gent que li reclama un canvi en aquests temes.
Possiblement deu esperar que guanyi el PP en les properes eleccions espanyoles a veure si li cau algun ministeri. De fet, a Europa, UDC ja hi és amb el grup popular i això ja mostra quines són les seves ide... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa barna
4 d'abril de 2011, 10.01 h

Serà difícil desmarcar-se de CIU, la seva ambigüitat no afavoreix que el consistori pugui ser valent i progressista.
L'mnmobilisme, no ens convé ni en el consistori ni en les polítiques del govern i desgraciadament estem reculant a 130


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.