directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els diputats d'ERC alerten que el Govern vol recentralitzar serveis i que menysté Girona

Capdevila acusa l'executiu de Mas de improvisar en excés i de nou concretar propostes per sortir de l'atur

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els diputats gironins d'ERC han volgut fer balanç dels 100 dies de Govern de CiU. La diputada Carme Capdevila ha alertat que el Govern està 'recentralitzant serveis com es va fer durant els 23 anys de Govern Pujol' i ha posat com a exemple l'amenaça de deixar de fer operacions a cor obert al Trueta. A més, ha criticat la falta de alts càrrecs gironins i ha acusat l'executiu de 'menystenir' Girona. La falta d'acord amb Ryanair i l'aturada del projecte del nou hospital han estat els argument per sostenir aquesta postura. A més, ERC critica 'l'excés d'improvisació' del Govern i ha afirmat que el compromís que CiU va fer en campanya per reduir l'atur 'no s'ha traduït en cap proposta coa'.
capdevila, bosch, carrapiçó
El president d'ERC a Girona, Josep Carrapiço, acompanya als diputats Pere Bosch i Carme Capdevila © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Els diputats gironins d'ERC, Carme Capdevila i Pere Bosch, han fet balanç dels 100 dies de Govern. Des del partit republicà s'ha criticat l'executiu d'Artur Mas perquè, segons ha dit Capdevila, està 'improvisant molt' i ha tingut 'varies relliscades i contradiccions', en relació a temes com la velocitat variable o la negociació de l'impost de successions.

ERC també ha manifestat que CiU està 'desmantellant els serveis públics bàsics' i el diputat Pere Bosch ha alertat que 'per cada retallada que faci CiU'. ERC contestarà a cop de proposta de resolució del seu grup al Parlament.

Segons ERC, un dels punts més greus dels 100 primers dies de Govern és la 'voluntat de recentralització de serveis'. L'exconsellera Capdevila ha dit que durant els set anys de tripartit s'ha volgut acostar els serveis als ciutadans i que, per contra, ara CiU 'intenta recentralitzar com es va fer durant els 23 anys de Govern Pujol'. Capdevila ha posat com exemple l'amenaça de tancar la unitat de cirurgia coronària que ha fet que els pacients gironins que necessiten una operació a cor obert no s'hagin de traslladar a Barcelona.

Entre els retrets que s'han vessat sobre CiU, Capdevila i Bosch també han afirmat que es 'menysté' Girona. La diputada ha reflexionat entorn la manca d'alts càrrecs gironins al Govern de CiU i ha assegurat que això resta influència en el sí del Govern per evitar retallades a Girona. Exemples d'això són, segons Capdevila, com s'estan duent les negociacions amb Ryanair per aconseguir que no retalli vols ni freqüències, l'aturada del projecte del nou hospital Trueta o les obres aturades a instituts com Riells i Viabrea i Sant Joan de les Abadesses i la seu centrals dels Mossos a Salt, entre d'altres.

La gestió de l'ocupació i l'atur també ha estat un altre dels punts que ha criticat ERC. Capdevila ha indicat que la promesa d'Artur Mas en campanya de reduir a la meitat l'atur no s'ha traduït en propostes. 'No hi ha cap mesura sobre la taula per combatre l'atur', ha clos Capdevila.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
mario fletxa barna
6 d'abril de 2011, 10.04 h

Dono la raó al sr. Jordi, quan una cosa és bona per a tothom s'ha d' acceptar, els individualismes fan mal al ben fer quan és bo.
Abans no tenien ni aquesta oportunutat els de Girona, siguem sincers, les propostes es presenten, cal donar temps a fer-les positives i no s'ha tingut la oportunutat de tirar endavant gràcies al revenjisme de CIU que ens estàn boicotejant tot allò que haviem aconseguit de bé comú.
Ho sento molt , jo sóc sanitàri i puc dir que la sanitat a Catalunya no havia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 d'abril de 2011, 16.09 h

Al Comentari 1: Vostè ha fet una acurosa exposició del què coneix. Els qui desconeixem aquest món sanitari, ens hem d'atendre al què diu no solament la Sra. Capdevila, sinó al què diu TV3Cataecspana, la premsa i la ràdio. O és que és mentida que hi ha hospitals on deshabilitaran fins a un 40% dels llits. O és que és mentida que les cues d'espera es convertiran en un fet crònic ???. O és que és mentida que en certs hospitals només operaran una vegada a la setmana (Avui al telenot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
No fotis ??? fletxa Casa Meva
5 d'abril de 2011, 09.04 h

Sra.Capdevila parlar del que no se'n té ni idea o no dir tota la veritat fa que els polítics puguin enganyar facilment a la opinió pública.

Sobre la cirurgia cardiaca al Trueta potser que acabi d'explicar que les intervencions no arriben ni al 25% dels que ho necessiten, que al Trueta no hi ha cap cirurgià cardiac sinó que es desplaça tot el personal de la Vall d'Hebron un cop per setmana (el dimecres) i que la resta de setmana el pacient no torna a veure un cirurgia cardiac fins al cap... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.