directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós alerta que CiU té una 'estratègia premeditada' per 'asfixiar' l'Oficina Antifrau

ERC demana a Hisenda que publiqui el nombre d'inspeccions per demostrar que Catalunya pateix 'excés de zel fiscal'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha criticat la situació de paràlisi que està vivint l'Oficina Antifrau des que va morir el seu director, David Martínez Madero. En paraules del president d'Esquerra, CiU està aplicant una 'estratègia premeditada d'asfíxia de l'oficina'. Joan Puigcercós ha denunciat a la roda de premsa posterior a la reunió executiva del partit que a Catalunya hi ha 'denuncies soterrades per por a represàlies' sobre l'excessiu cel fiscal que pateixen les pimes. Segons el líder republicà, la Agència Tributària no fa la seva feina, 'no fa aflorar les bosses de frau i en canvi s'acarnissa amb els que declaren'. Puigcercós ha assegurat que el seu grup parlamentari demanarà al Ministeri espanyol d'Hisenda que publiqui el nombre d'inspeccions fiscals que es fan a les diferents comunitats autònomes. La intenció és demostrar que Catalunya 'pateix un excés de zel fiscal' que afecta principalment a les pimes. 'Les grans multinacionals', especialment les situades a Madrid, 'tenen equips per aturar inspeccions i pactar-les', ha assegurat Puigcercós.
joan puigcercós, erc, esquerra
Comparteix
   

Puigcercós ha criticat durament el bloqueig que pateix l'Oficina Antifrau des que el seu director, Davíd Martínez Madero, morís el passat 21 de gener. El líder republicà ha alertat que actualment l'Oficina està en un estat de 'paràlisi' perquè mentre no es nombri un nou director no es poden tramitar les denuncies. En aquest sentit, ERC ha demanat reiteradament a la mesa del Parlament que faci públic el nombre de denuncies rebudes a l'Oficina des de la desaparició de Madero i quan està previst que sigui substituït. Però l'únic que han rebut són ajornaments per respondre.

Per això i davant la negativa final de la mesa a contestar a aquestes preguntes, Puigcercós ha denunciat que CiU està aplicant una 'estratègia premeditada d'asfíxia' d'aquest organisme amb vies a justificar un possible tancament.

'CiU ha posat pals a les rodes' a aquesta Oficina, ha afirmat Puigcercós, convençut que ni CiU, ni PSC ni  PPC han demostrat mai interès en un organisme d'aquestes característiques'.

Excés de zel d'Hisenda amb Catalunya
Per Puigcercós les grans multinacionals tenen 'equips' que els hi permeten 'aturar o pactar inspeccions'. Una situació que s'accentua a Catalunya on les pimes pateixen 'd'un excés de cel fiscal'. 'Hi ha assessors que recomanen situar l'empresa a Madrid', ha assegurat el líder republicà abans d'anunciar que el seu partit demanarà al Ministeri d'Hisenda que publiqui el nombre d'inspeccions que es realitzen a les diferents comunitats autònomes.

Es tracta de demostrar l'esmentat 'excés de cel fiscal' que pateix Catalunya comparant el nombre d'inspeccions que es fan a les diferents comunitats. Pel líder republicà les grans empreses, i sobretot les afincades a Madrid, tenen avantatges fiscals gràcies a les seves 'influències polítiques' mentre que les pimes queden ofegades per l'Agència.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4 Assumpta Tallaferro
12 de maig de 2011, 18.45 h

Què és això de l'oficina anti frau?, estariem frescos que s'hagués de fer una oficina anti-robo, anti-crim, etc. etc. Aquí hi ha una llei i qui la fa la paga segons la llei, i no s'han de crear oficines per col.locar amics i parents, que és tot el que el tripartit ha muntat aquests vuit anys que han governat amb el suport d'ERC.
El que haurien de fer els d'ERC, és tornar tots els milions que han cobrat a canvi de donar suport a l'enemic de Catalunya convertint-se en traïdors a Catalunya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 d'abril de 2011, 13.45 h

Molt bé Puigcercós. així de clar i català s'han de dir les coses, i s'ha de procurar posar contra les cordes a corrupCiU, qui de passada deu tractar per tots els mitjans que el cas Palau es vagi postergant en el temps. No hem d'oblidar que la vanguardia i el seu grup empresarial que inclou la rac1, són l'escut d'aquest partit mafiós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
5 d'abril de 2011, 09.52 h

Ras i curt que es diu. Puigcercós, continua fent camí algun dia es farà, perquè ERC és persistent i la veritat sempre és bona.
"Fot-li "


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
euro fletxa FINS ELS COLLONS DE TANTES BARALLES ENTRE INDEPENDENTISTES.
5 d'abril de 2011, 00.15 h

Puigcercós, no hi ha res a fer amb ciu+psc+pp, no volen l'oficina anti-frau, i faran mans i màniges per a fer-la desaparèixer.
Els tres partits corruptes, ja es veu qué han fet un acord, per tapar-se les vergonyes de la seva corrupció, i no nomeraràn a ningú.
Tens raó, amb l'excusa de la crisi, la retallaran. I la venguardia ecspañola no en diu ni muuuuu.
Apa que si fós ERC el que no la vulgués.....
De passada es podria investigar la mort del director...no sé...es molt extranya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.