directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 14:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Capdevila proposa donar el carnet de família nombrosa a partir del segon fill

També treballen per poder acreditar els nuclis monoparentals

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha proposat donar el carnet de família nombrosa a aquelles que tinguin dos fills, és a dir, un menys que el que s'exigeix actualment. "El que hem de fer és que, en lloc dels tres fills, ho puguem reduir a dos, i que amb dos es pugui considerar ja una família com a nombrosa". "Millorarem les condicions del carnet", ha afegit.
familia nombrosa capdevila nens
Una família amb dos fills ja podria ser 'nombrosa'

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, ha afirmat que la seva Conselleria treballa per donar "suport" als nuclis monoparentals. "En aquest moment estem treballant per poder-les acreditar", ha explicat.

D'altra banda, Capdevila ha apostat per "avançar no només en adopcions internacionals, sinó en adopcions nacionals", on Catalunya no té un "percentatge important". "Aquesta és la línia que hem d'avançar", ha assenyalat.

La consellera ha apostat també per fomentar l'acollida de menors, una opció que requereix "la voluntat de tornar els nens als pares biològics". Ha explicat que uns 200 nens estan en espera d'una família que els adopti en aquestes condicions. "Per acollir no hi ha obstacles", ha assenyalat, i ha recordat que es "paga el cost que generi el nen" amb subvencions.

Tot i això, ha admès que aquestes adopcions són "difícils" perquè són nois "que tenen un historial darrere". "L'acomodació d'aquests nens a un nucli familiar no sempre és fàcil, cosa que pot causar que hi hagi poques famílies acollidores, perquè requereix una preparació per poder-los atendre". "No tenim famílies per poder traslladar aquests nens", ha lamentat.

La consellera, que té tres fills, ha evitat considerar-se "una 'superwoman'" i ha assegurat que deu part del seu èxit professional a la "coresponsabilitat" en les tasques domèstiques amb la seva parella. "Em sap greu no haver pogut dedicar més temps a la vida familiar", ha admès.

En aquest sentit, ha desitjat que el concepte de "coresponsabilització" augmenti també entre les famílies catalanes en el futur pròxim. "Espero i confio que així sigui", ha expressat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jordi Luque fletxa Barcelona
18 de juny de 2007, 14.18 h

Pere, segons la definició del Gran Diccionari de la Llengua Catalana, un polític és " Persona que s'ocupa professionalment dels afers públics, de la política"" desgraciadament és habitual observar com els polítics llancen idees, missatges o solucions amb un total desconeixement del tema i una total manca de professionalitat. Quan parlo sobre temes d'educació amb mestres, de medicina amb metges, ect. no veig la mateixa falta de preparació, o hauria de dir ganes d'enganyar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere fletxa Barcelona
18 de juny de 2007, 10.49 h

El comentari de Jordi Luque és exacte quant al fons(tot i que no subscric gens la forma del seu comentari, perquè no tenir vergonya va per barris i no em sembla gens bé aquesta simplificació tan usual actualment sobre els polítics, o és que la classe política és diferent de la resta de la societat?). La millora del carnet de família nombrosa haurà de ser molt gran perquè és cert que si tens el RACC Master i el carnet del Super 3 tens moltíssims més avantatges que el carnet de famí... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi Luque fletxa Barcelona
18 de juny de 2007, 09.37 h

Els polítics no tenen vergonya, parlen del títol de família nombrosa com si et donessin grans beneficis, sóc pare de família nombrosa i el carnet del club súper3 té més avantatges. No ens mereixem aquesta classe política.

Jordi


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.