directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El tripartit aprova al Parlament modificar l'Oficina Antifrau en un tens debat

Amb els canvis es podrà escollir el director sense el suport de l'oposició

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El tripartit ha aconseguit finalment aprovar aquest dimecres al Parlament la modificació de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) en un tens debat amb els vots en contra de CiU, PPC i Ciutadans. L'objectiu de la llei és que el director d'aquest ens pugui ser escollir per majoria absoluta (68 diputats) i, en aquest cas, que amb els vots del tripartit es pugui tirar endavant aquesta elecció que fins ara s'havia vist obstaculitzada per l'oposició. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha criticat que l'actitud dels grups de l'oposició 'era la de frustrar qualsevol evolució de l'Oficina Antifrau. 'Això ens ha legitimitat a fer un exercici de responsabilitat i presentar aquesta proposta', ha afegit.

Comparteix
   

Aquest assumpte ha arribat al ple després que CiU es quedés sola en la Mesa del Parlament en la seva reclamació d'un dictamen de la modificació de l'Oficina Antifrau de Catalunya al Consell Consultiu. El representants del tripartit i del PP català han votat en contra de la petició de CiU i així finalment la modificació de la l'OAC s'ha votat al ple del Parlament. Un assumpte que el diputat de CiU Lluís Maria Coromines ha criticat amb contundència durant la seva intervenció. Coromines i la resta de grups de l'oposició han criticat també que el tripartit hagi decidit que aquesta modificació es voti al ple amb lectura única, és a dir, sense passar per comissió i sense que es presentin esmenes.

La reforma estableix que si en una primera votació no s'assoleix aquesta majoria, en la mateixa sessió es farà una segona votació en què es requerirà la majoria absoluta (un mínim de 68 diputats) per fer efectiva l'elecció del director. Aquest nou sistema d'elecció també s'aplicarà en cas que el ple volgués destituir el director per negligència notòria i greu en el compliment dels seus deures i les seves obligacions.

L'Oficina Antifrau, adscrita al Parlament, té com a missió prevenir i investigar possibles casos d'us i destinació il·legals de fons públics o qualsevol altre aprofitament irregular o en benefici propi d'informacions derivades de les funcions pròpies del personal al servei del sector públic. El passat 24 de febrer, el president José Montilla va proposar al Parlament el fiscal David Martínez Madero com a director de l'oficina. El 3 de març, la Comissió d'Afers Institucionals va avaluar la idoneïtat del candidat, encara que els representants dels grups de CiU i del PP van anunciar que al ple no hi donarien suport, cosa que ha fet que no s'hagi pogut nomenar.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
7 de maig de 2009, 12.50 h

Perqué no dieu que s´ha aprovat amb elx vots del PP ? el PP no es un papus si vota amb el tripartit? es veu que no només ho es si recolza a CiU . politics..................


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.