directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol: "Zapatero primer va enganyar Pasqual Maragall; després va enganyar a tots els catalans"

En una entrevista a l'ABC, l'expresident Jordi Pujol carrega amb duresa contra Zapatero i la reforma estatutària

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

En una entrevista publicada ahir al diari ABC, l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol considera Zapatero "primer va enganyar Pasqual Maragall; després va enganyar tots els catalans quan va prometre que acceptaria el nou Estatut tal i com sortís del Parlament". Pujol ha admès que no té "un judici positiu" sobre la posició de Zapatero com a cap de govern. "No inspira confiança", ha dit.
Jordi Pujol expresident CiU Generalitat
Comparteix
   


Etiquetes
Pujol ha desitjat que la reunió d'aquesta setmana entre els líders dels dos principals partits serveixi per a "que es deixi enrere la crispació". "En general, el fet evident és que a Zapatero i a Rajoy els interessa apaivagar, però no hi posaria la mà al foc", ha recalcat.

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol considera que "no es donaven les condicions per a una reforma estatutària profunda" i que "en realitat, l'objectiu de l'esquerra no era l'Estatut, sinó crear el tripartit deixant CiU fora de joc". "Donaven per fet que el PP guanyaria les eleccions generals i, amb un PP guanyador, exigir un nou Estatut, seria la seva arma", ha afegit.

L'expresident de la Generalitat també ha expressat que el tripartit pretenia "crear tensió" i "enfrontar-se amb Madrid quatre anys". "Zapatero pensava que perdria les eleccions i es va posar davant de la manifestació", ha assegurat.

Crisi d'autoritat

Pujol ha sostingut que hi ha una "crisi d'autoritat a Catalunya", de la qual ha culpat "la ideologia antiautoritària de la qual l'Ajuntament de Barcelona ha fet aparador".

En una anàlisi dels resultats de les eleccions municipals, Pujol ha insistit que CiU "va ser l'únic partit que va pujar en percentatge", tot i que hagi perdut "poder institucional". "El tripartit recula clarament a Barcelona", ha recalcat. A més, ha considerat que el PP està "mal posicionat a Catalunya". En aquest sentit, ha assenyalat l'abstencionisme com "un missatge cívic important". "És dir-los als polítics: 'No ho feu bé'", ha dit sobre l'alt percentatge de vots en blanc.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Jordi fletxa Barcelona
18 de juny de 2007, 16.52 h

SI no recordo malament, el Sr. Puigcercós va dir que ja li anava bé que a l'estatut digues q catalunya era una realitat nacional, i no una nació, que el finançament fos una castanya del Sr. Castells, que encara es mes`patética que la que va pactar el MAs, que el Sr. Carod i Puixercos demanaven el si crític, i que va ser Erc qui va recolzar innumerables esmenes del montilla. X altra banda Ciu tb sa passat un culló, anana a pactar la Generalitat a costa d'una merda destatut. La culpa es nos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 de juny de 2007, 11.50 h

Escolti bon home, que va ser en Mas el que es va desmarcar de la unió del 30 de setembre! En Zapatero no va complir la seva promesa, però en Mas va trair el Parlament. I CiU i el PSOE (i IC-V) van votar que sí a l'estatut!

No es pot ser bomber i piròman a la vegada!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
18 de juny de 2007, 11.32 h

Si, senyor pujol, és veritat, en ZP va enganyar al catalans quan els hi va dir que aprovaria l'Estatut que sortís del Parlament de Catalunya, però vostès són els que van pactar l'estatutet i després van recolzar-lo votan SI en el referèndum. Tinguin dignitat i assumeixen la seva culpa. Prou mentides!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Kuldemandril fletxa Tortosa
18 de juny de 2007, 10.00 h

Des del meu punt de vista, el sr Pujol és un personatge molt poc recomanable i no m'estranya que digui que falta "autoritat" a Catalunya. Ens ha demostrat a bastament el seu sentit de l'"autoritat": la seva mala educació, el seu autoritarisme en els seus comportaments de cabdill de tribu de l'edat de pedra. El nepotisme que ha demostrat, al límit de la legalitat i les moltes promeses buides que ha proferit no parlen a favor seu.
Però cal donar-li la raó: el José Luis, efectivament, va enga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de juny de 2007, 09.38 h

A que tot el que se us acudeix es que la entrevista surt a l'ABC...i els mes argumentatius recordareu lo de l'Español del Año...
Sobre si el que diu es encertat, si de veritat Zapatero Menteix més que no pas parla, sobre si l'estatut estava condemnat abans de començar perque el PP ja no era a la MOncloa...de tot això res oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Girona
18 de juny de 2007, 09.33 h

No senyor Pujol, no. Zapatero va enganyar a Convergència i Unió, que són els que es van vendre i van vendre el nostre país a Zapatero i a les seves mentides per un càrrec que després els hi van negar. És el senyor Mas, que recordo que es el succesor que vostè va imposar el que va anar a Madrid per baixar-se els pantalons en nom dels catalans que ell no representava, i de pas en nom seu. Ara no dongui la culpa a Zapatero per una cosa de la qual són vostès els culpables amb el seu afany ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.