directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Manel, Joan Miquel Oliver i Love of Lesbian, principals atractius del popArb

Amb el festival Arbúcies es convertirà en la capital del pop català

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els barcelonins Manel, Love of Lesbian i Joe Crepúsculo, el bisbalenc Mazoni o els mallorquins Joan Miquel Oliver i Oliva trencada són alguns dels grups que passaran per la cinquena edició del popArb, el festival de música pop independent catalana que se celebra els 26 i 27 de juny a Arbúcies (La Selva). Amb una limitació de 2.000 assistents per dia, el festival segueix nedant a contracorrent dels grans esdeveniments musicals d'estiu i aposta per la música pop feta al país, amb una presència cada cop més destacada de la llengua catalana.
poparb arbúcies
Comparteix
   

Sota l'organització de l'Ajuntament d'Arbúcies i Cultura Dispersa, el municipi gironí tornarà a convertir-se per un cap de setmana en la capital de la música pop feta a Catalunya, amb la programació d'una vintena de bandes, entre les que destaquen noms reconeguts com el de Joan Miquel Oliver, que presentarà 'Bombón Mallorquín, el projecte en solitari del compositor, lletrista i guitarrista d'Antònia Font.

També hi seran els barcelonins Manel, que van ser la revelació de la darrera edició dels Premis Enderrock amb el seu primer àlbum, 'Els millors professors europeus', o Joe Crepúsculo, teclats i veus de Tarántula i meitat de Junco & Diamante que s'ha llançat en solitari, i també actuarà al Primavera Sound i al Sónar.

Els també barcelonins Love of Lesbian, que ja han actuat en aquest festival, tornen poc després de la publicació del nou disc, '1999 o cómo generar incendios de nieve con una lupa enfocando la luna'. El bisbalenc Jaume Pla també es retroba amb el popArb amb el seu projecte Mazoni, que també té nou àlbum, 'Eufòria 5 – Esperança 0'.

A més, també hi seran les pirenaiques Aspet Weekend, que presentaran la primera maqueta, 'Ju yu yu', Dêlen, el duet menorquí format per Quim Torres i Len Mesquida, Els nens eufòrics d'en Pedrals, l'arriscada proposta del poeta Josep Pedrals, que té per costum acompanyar els seus versos de música, o Nueva Vulcano, que també porten noves cançons.

Miqui Puig, un dels padrins del festival també hi actuarà, amb Miquei Puig y su Cojunto Eléctrico. A més de les bandes, també hi haurà sessions de música enllaunada, de la mà d'alguns discjòqueis del país, com ara Dj Capo, habitual dels clubs de les comarques gironines, Dj Delafé, que és una part de Facto Delafé y Las Flores Azules, o Dj Milkyway, artífex de La Casa Azul.

Tots aquests concerts i actuacions es faran en diferents espais del municipi d'Arbúcies, com el recinte de Can Cassó, que comptarà amb dos escenaris, on tindran lloc les actuacions de divendres i de dissabte a la nit. Es tracta d'un dels trets distintius del festival, ja que és la seu de la festa major i remet al temps del modernisme, en què Arbúcies era seu de tertúlies d'artistes i de trobades d'estiuejants i vilatans.

També hi haurà la música al Barrock, l'Obi i a les Piscines Municipals, a més dels Jardins de Can Torres, el marc ideal per a propostes intimistes. A l'escenari Gorg Nou hi tindran lloc les actuacions de formacions per descobrir, segons Anna Cerdà, que també ha explicat que les bandes catalanes s'han professionalitzat en aquests anys.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.