directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 22:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Traspàs de Rodalies a mitges

La Generalitat n'assumirà la gesitó l'1 de gener del 2010, però Renfe continuarà com a operadora · Foment diu ara que considera prioritari el corredor mediterrani

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Generalitat assumirà l'1 de gener la gestió de les Rodalies de Barcelona, tot i que Renfe encara seguirà com a operadora com a mínim fins el desembre del 2010. Així ho han anunciat el president de la Generalitat, José Montilla, i el ministre espanyol de Foment, José Blanco, després d'una breu reunió a Barcelona. També han anunciat que la nova terminal T1 de l'aeroport del Prat es posarà en marxa el 16 de juny d'enguany i que Foment assumeix com a prioritari el corredor ferroviari mediterrani, que connectarà el País Valencià amb Catalunya i Europa.

Comparteix
   

L'1 de gener, se subrogarà el contracte-programa de l'Estat amb Renfe i la Generalitat passarà a ser la responsable de la regulació, planificació, gestió, coordinació i inspecció del servei de Rodalies, que continuarà oferint Renfe. El 2011, quan venç el contracte-programa que l'Estat té amb Renfe com a operadora, i en cas que les dues parts decideixin no renovar-lo en la seva totalitat, la Generalitat podrà assumir-ne la totalitat del servei, amb els trens, el personal i el material tècnic de Renfe. També hi ha la possibilitat de subscriure un acord-marc entre la Generalitat i Adif sobre l'explotació de les vies.

Blanco ha dit que preveu invertir a les Rodalies de Barcelona aproximadament 4.000 milions d'euros fins al 2015, que ha qualificat com a 'la major inversió de la història en la xarxa catalana', tot i tractar-se d'una oferta 1.000 milions inferior a la que va fer a la Comunitat de Madrid. Amb aquests milions, preveu construir nou estacions més, onze intercanviadors nous i 25 quilòmetres més de via, a més de reduir en un 20% els temps dels viatges.

D'aquesta manera, Estat i Generalitat posen fi a més de dos anys de negociacions per a fer efectiu el traspàs previst a l'article 169 de l'Estatut de la Moncloa. La transferència es formalitzarà a la reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat prevista per al juny.

Montilla ja va alertar ahir que el procés de traspàs seria 'complex i necessitarà molta feina i un calendari precís per tractar tots els temes que afecten' a viatgers.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
8 de maig de 2009, 21.18 h

L,AMIC MONTILLA ENS ESTA FENT EL LLIT COM SEMPRE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de maig de 2009, 12.55 h

I ara, com que els trens continuaran funcionant malament, tota l'emprenyamenta la podrán dirigir exclusivament contra les institucions catalanes.... la mateixa estratègia del caramel enverinat que tant agrada acceptar als nostres polítics.



cap novetat, vaja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa Sabadell
7 de maig de 2009, 12.52 h

Ja tenim l`enèsim ajormament pel traspàs de RENFE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.