directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Lleida inaugura el nou servei gratuït d'Internet sense fils a les piscines municipals

La capital del Segrià és la primera ciutat Wi-Fi de Catalunya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha inaugurat el nou servei d'Internet sense fils (WiFi) a les piscines municipals que ha endegat la Paeria. El servei ja és operatiu a la piscina de la Bordeta i s'estendrà, immediatament, a les piscines municipals de Pardinyes, Magraners, Cappont, Secà de Sant Pere, Balàfia i Gardeny. Ros, acompanyat dels regidors Montse Mínguez i Jesús Castillo, ha explicat que "cada piscina municipal disposarà de connectivitat a Internet".
internet piscines wi-fi lleida
El paer en cap inaugurant el servei

Comparteix
   


Etiquetes
Així, aquesta connectivitat està a disposició de tots els usuaris de les piscines municipals, que la poden utilitzar mitjançant un mòbil, una PSP, o un ordinador portàtil. L'Institut Municipal d'Informàtica de la Paeria, Accés-IMI, mitjançant una subvenció del pla Avanza, ha creat una aula mòbil, específicament per a divulgar el nous serveis en mobilitat, aportant ordinadors portàtils i un equip de monitors finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament de Treball, el qual s'ha especialitzat en serveis de mobilitat.

Aquest equip és qui dóna servei, formació i control, a les piscines per a permetre que els usuaris de les mateixes, puguin també, aprofitar l'estada a la piscina per a navegar per la xarxa, o familiaritzar-se amb el món d'Internet i amb les seves possibilitats en mobilitat.

A més, l'alcalde de Lleida, ha destacat que 's'està estudiant, conjuntament amb la Generalitat, la possibilitat de crear un carnet de capacitació informàtica, el qual s'expediria, amb caràcter de reconeixement oficial, a les persones que acreditessin un determinat nivell bàsic, d'alfabetització digital, que serviria per acreditar aquesta capacitat davant de la recerca d'un lloc de treball o oposicions, entre altres'.

Àngel Ros ha posat, també, de relleu que 'l'Ajuntament de Lleida ha estat pioner en l'aplicació de les noves tecnologies al servei de la ciutadania'. Així ha recordat que l'any 1988 fou un dels primers consistoris de l'estat en implantar el videotext i l'any 1995 es va fer la primera connexió pública mitjançant Infovia, des del saló de sessions de la Paeria'.

Mitjançant un acord amb la comunitat FON, signat a Lleida el passat 10 d'abril, 'Lleida és la primera ciutat WiFi de Catalunya, i la segona d'Espanya, amb una amplia xarxa que permet la connectivitat sense fils a Internet, com a valor afegit per als seus ciutadans, però també per als visitants i empresaris', ha afegir Ros.

Aquest desplegament de connectivitat posat en marxa per la Paeria, aporta i possibilita, segons l'alcalde de Lleida, nous serveis i propostes en benefici de la ciutadania, que desprès es vinculen mitjançant les eines de divulgació i serveis de que l'ajuntament disposa. Entre aquests serveis s'hi troben les aules mòbils als barris, la connectivitat als pavellons municipals, als telecentres i als casals, centres cívics i oficines d'informació ciutadana.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.