directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La plataforma Prou recull més de 180.000 signatures contra les curses de braus

La xifra triplica el mínim necessari establert en 50.000

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Aquest dijous s'acabava el termini fixat perquè la Plataforma Prou recollís signatures per promoure una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per abolir les curses de braus a Catalunya. Finalment han estat fins a 180.169 persones que han signat per demanar que s'acabi amb aquest espectacle, una xifra que triplica el mínim necessari perquè la ILP prosperés que en requereix 50.000. A partir d'ara caldrà que el Parlament recompti les signatures i es faci l'entrega oficial. Posteriorment s'iniciarà el procés de votació de la llei. Durant la campanya també s'ha aconseguit que 65 municipis es declarin abolicionistes i amics dels animals.

Comparteix
   

La pilota a la teulada dels partits

La majoria de grups parlamentaris es van mostrar favorables a facilitar el debat de la Iniciativa Legislativa Popular quan es va admetre a tràmit. CiU va avançar en aquell moment que rebutjaria qualsevol esmena a la totalitat, mentre que el PSC va ser més ambigu assegurant que, si tenia un suport ciutadà 'important', 'mereixen el nostre respecte i passar a ser discutides parlamentàriament'. ERC va anunciar el seu vot favorable a la tramitació parlamentària de la ILP, mentre que ICV-EUiA va dir que ho estudiarien, tot i recordar que sempre s'ha declarat en contra de les curses de braus. La portaveu parlamentària del PP de Catalunya, Carina Mejías, no es va voler pronunciar sobre una llei del que, ha dit, desconeix el contingut. 'En aquest cas, el grup parlamentari ha de consensuar la posició', ha afegit. Finalment, el president i diputat de Ciutadans Albert Rivera ha declarat que deixaria llibertat de vot als altres dos parlamentaris de la seva formació, ja que és un tema d'opinió personal. El PSC també podria optar per aquesta via.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
3 d'agost de 2010, 15.40 h

#3 Cervera, qué curiós, quan les curses de braus es van abolir a Canàries, ningú va dir ni piu, però clar, si ho fem els catalans... és antiespanyolisme, vinga ja!
Jo no mesclo la política amb ´l'estima els animals, no es tracta d'abolir una festa nacional, es tracta d'impedir la tortura injustificada als animals. També van acabar amb altra festa típica de Catalunya, que era penjar un ruc des d'un campanar, i no s'han estingit els rucs.
De totes formes, millor un animal estingit que un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
cervera fletxa Valencia
3 d'agost de 2010, 14.17 h

AHORA QUE LAS CORRIDAS DE TOROS HAN SIDO ABOLIDAS EN CATALUÑA,A PARTIR DE ENERO DEL AÑO 2012, VIENE LA SEGUNDA PARTE. ¿QUE VAN A HACER CON LOS TOROS EN CATALUÑA? ¿VENDRÁN LOS TÍOS, Y TÍAS DE ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUÑA A PEGARLES UN TIRO A LOS TOROS, Y ASÍ SE LOS QUITAN DE ENCIMA? ¿O SE LOS COMERÁN EN LOS RESTAURANTES, EN LAS CARNICERÍAS DE LOS SUPERMERCADOS LOS ANTITAURINOS? ¿CUANTO DINERO LE VA A COSTAR A LA GENERALITAT DE CATALUÑA SUBVENCIONAR A LOS GANADEROS CATALANES? PA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de maig de 2009, 10.32 h

Teresa, la campanya de recollida de signatures ja ha finalitzat, concretament les signatures ja són a Institut d'Estadística i en breu es presentaran al Parlament de Catalunya, perquè els políticis ratifiquin la voluntat popular. Esperem que així sigui.

No obstant, gràcies pel teu interés i sensibilitat vers aquest animals.

Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Teresa fletxa Tarragona
8 de maig de 2009, 09.19 h

La meva familia tanve volem firmar, no seven com feo, podria aconseguir

moltes mes firmes, si algu me explicar com fero.

gracies


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.