directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Constituïts tots els consistoris dels Països Catalans

Entre els que canvien, destaca Tarragona, que passa a mans del PSC i Palma de Mallorca, on el PP ha cedit el lloc a una alcadessa socialista

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

A continuació directe!cat fa una repassada a les investidures dels principals consistoris dels Països Catalans, on hi destaquen localitats com Tarragona o Palma, que passen a ser dominades pels socialistes després d'anys de domini convergent i popular respectivament.
josep félix ballesteros tarragona
El nou alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Barcelona: Hereu, alcalde en minoria

Jordi Hereu ha estat investit com a alcalde de Barcelona per ser el candidat de la llista més votada el passat 27-M, ja que els 18 vots que ha sumat (els 14 del PSC i els 4 d'ICV-EUiA) eren insuficients per assolir la majoria absoluta del ple (21). El seu exsoci de govern ERC, ha votat el seu propi candidat, Jordi Portabella. També s'han votat a si mateixos CiU i PP. La d'avui ha estat la tercera vegada que Barcelona elegeix un alcalde en minoria, des de l'inici dels ajuntaments democràtics el 1979. Abans ja s'havia donat aquesta situació el 1991 i el 1995 amb Pasqual Maragall, qui a més el 1987 va ser investit alcalde tot i l'empat de vots amb el convergent Josep Maria Culell.

Tarragona: Ballesteros (PSC) relleva a Nadal (CiU) després de 18 anys


Josep Félix Ballesteros (PSC) ha protagonitzat el relleu a l'Ajuntament de Tarragona després de 18 anys de govern de CiU i de Joan Miquel Nadal. A la presa d'investidura, Ballesteros ha promès més "transparència" en la gestió municipal. El socialista, que ha estat proclamat alcalde amb els 13 vots del PSC i els dos d'ERC, ha remarcat la "nova etapa" en què entra la ciutat. Per aquesta raó, ha afirmat que s'obre una "nova manera de fer" amb "més diàleg, consens, confiança i ambició", motiu pel qual ha considerat necessari potenciar la participació ciutadana.

Per a Ballesteros, la proximitat i el diàleg marcaran la seva manera de governar a partir d'ara i ha ressaltat la idea de fer una ciutat "més equilibrada" internament i "forta i confiada" pel que fa a la seva projecció.

L'edil republicà, Sergi de los Ríos, per la seva part, ha destacat el "canvi" al govern municipal i ha dit que es treballarà "en positiu" des de la "confiança i el respecte". "No cal pretendre rendir comptes o jutjar o examinar", ha assenyalat, i ha destacat la necessitat d'arribar a pactes de consens en temes de ciutat.

Girona: Pagans reedita el tripartit

La cap de llista del PSC, Anna Pagans, ha renovat aquest dissabte el càrrec d'alcaldessa de Girona amb el suport dels disset regidors que sumen el seu grup municipal, ERC i ICV.

Durant el seu discurs, l'alcaldessa ha refermat el seu compromís per emprendre els grans temes de ciutat amb el major consens possible, i ha estès el braç als alcaldes de l'àrea urbana per engegar projectes comuns.

El cap de llista de CiU, Carles Puigdemont, ha aprofitat el seu torn de paraula per fer un discurs àcid cap al tripartit. Ha comparat el nou govern amb un cotxe 'tunejat' però 'amb la mateixa carrosseria de sempre' i ha avançat que, al seu parer, durant els propers anys s'assistirà a 'turbulències i pressions' en el si del tripartit.

Lleida: Majoria absoluta del PSC

Àngel Ros (PSC) ha estat investit oficialment alcalde de Lleida amb quinze vots a favor i dos vots en blanc d'Esquerra Republicana. Uns vots que els socialistes han interpretat com un 'gest de confiança'. L'acte d'investidura s'ha desenvolupat sense sorpreses i la majoria absoluta assolida pels socialistes ha marcat la constitució de la Paeria, que encara en solitari el govern dels pròxims quatre anys.

Palma de Mallorca: adéu al PP

La recent alcaldessa de Palma, Aina Calvo, ha assegurat minuts després de la seva proclamació, que deixa al consistori a mans d'un pacte PSIB, UM i Bloc, que l'equip de govern revisarà el projecte del Palacio de Congresos i examinarà les possibilitats de modificar-lo i "reconduir-lo" cap a un esperit més proper amb els plantejaments socialistes, que han apostat des del començament de la proposta, per aprofitar l'espai de la Façana Marítima com a zona de lleure públic.

Calvo és la primera alcaldessa socialista a Palma després de 16 anys de majories absolutes del PP. Entre les prioritats del mandat, l'alcaldessa ha assenyalat la recuperació del carrer Jacint Verdaguer i del parc originàriament pensat, a més d'accions immediates en els barris en matèria de neteja i manteniment. També ha destacat la necessitat d'emprendre millores en mobilitat –aparcaments dissuasoris–. "Tot això requereix molt treball i establir les prioritats d'acció a la Junta de Govern", ha dit.

València: Continua Rita Barberà


A la ciutat de València l'alcaldessa Rita Barberà inicia així la seva cinquena legislatura consecutiva al capdavant del consistori txé, i des de la recuperació de la democràcia és la persona que més temps ha ostentat el càrrec. Barberà ocupa el càrrec des del 5 de juliol de 1991, i encara una legislatura amb reptes com la integració de la cursa de Fórmula 1 urbana en el dia a dia de la ciutat.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.