directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC tanca la porta a negociar els pressupostos i entén que CiU 'ha optat' per aprovar-los amb el PP

Després de la reforma de l'impost de successions anunciada aquest dimarts

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSC ha tancat la porta a la possibilitat d'acordar amb el Govern els pressupostos de la Generalitat del 2011. La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha lamentat que l'executiu hagi creuat la 'línia roja' que havien marcat els socialistes catalans per poder parlar dels pressupostos, en referència a la reforma de l'impost de successions anunciada aquest dimarts per l'executiu. Bonet ha recordat que a la federació nacionalista 'li falten sis diputats' per a la majoria absoluta i per això creu que CiU ja 'ha optat' i que hi ha un 'pacte preparat' amb el PPC per tirar endavant els comptes per aquest any. La diputada socialista ha dit esperar que cap membre del Govern estigui 'dins del col·lectiu de beneficiats' per la reforma o que, en cas ser-ne, s'hagin abstingut de donar-hi suport.

Comparteix
   


Etiquetes
El PSC considera que la reforma de l'impost de successions aprovada és una mesura que 'beneficia a pocs i als més privilegiats' i que això no es pot fer al mateix temps que es demanen 'sacrificis i esforços' als ciutadans en un moment de crisi i de retallades pressupostàries. 'No es poden acompanyar aquestes retallades d'una renúncia a uns ingressos', ha afegit. A més, Bonet ha dit no entendre 'les urgències d'aquesta decisió si no respon a una agenda personal desconeguda' o bé a una 'opció ideològica que ja han manifestat d'estar al costat dels que més tenen i no dels que més necessiten al nostre país'.

CiU ja ha triat
La diputada socialista considera que s'ha tancat la porta a 'acordar i discutir' amb el PSC, una actitud que 'sorprèn' en un context en què 'a CiU li continuen faltant sis diputats per a la majoria absoluta'. Per Bonet, la federació nacionalista 'ja ha optat i ja ha triat' acordar amb el PPC els pressupostos del 2011, amb qui tenen un 'pacte preparat'. Bonet ha afegit que, si no és així, 'el Govern ha decidit llançar-se a una piscina sense saber si hi ha aigua' i ha fet aquest pas 'sense tenir dibuixada una estratègia' de cara a l'aprovació dels pressupostos.

A més, Bonet ha afegit que la reforma de successions 'beneficia a molts pocs ciutadans' i per això ha avisat que 'és més que mai exigible que aquells que prenen la decisió no estiguin dins del col·lectiu de beneficiats per aquesta decisió, èticament'. Bonet ha dit esperar que, en cas que algun membre del Govern estigués dins del grup de beneficiats per la reforma de l'impost, s'hagi 'abstingut' a l'hora de prendre la decisió.

Bonet també ha carregat contra les paraules d'Artur Mas afirmant que la reforma 'acaba amb la discriminació' amb altres territoris. 'Això ens porta a una dimensió desconeguda, és que estem defensant la recentralització de les decisions?', s'ha preguntat, 'és que sempre seran millors les polítiques igualades a tots els territoris?'. Bonet ha constatat que aquest 'no és la tesi' habitual de CiU.

Fons de competitivitat
Una altra de les condicions dels socialistes catalans per negociar els pressupostos és incloure-hi una partida amb els 1.450 MEUR del fons de competitivitat corresponent a l'acord de finançament. El Govern ha rebutjat incloure aquesta partida al·legant que el govern espanyol ja els ha dit que no els transferirà aquests recursos. Bonet ha remarcat que el Govern 'no només té el dret, sinó l'obligació' d'incloure aquesta partida i de 'lluitar per aquests recursos'.

Bonet ha preguntat al Govern si 'pensaven que tot eren flors i violes' i ha assegurat que l'anterior Govern va haver de 'treballar molt fort i dur' per aconseguir l'acord de finançament i per aconseguir la transferència dels diners cada anys. La diputada socialista ha assegurat que estaran al costat de l'executiu en 'l'exigència' davant de l'estat per rebre aquest fons 'aquí i on sigui'. 'Estarem al costat del Govern de la Generalitat a tot arreu per exigir el compliment d'aqueta condició de l'acord de finançament', ha dit, quan se li ha preguntat si estan disposats a votar-ho al Congrés encara que sigui votant diferent del PSOE.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa barna
6 d'abril de 2011, 10.34 h

Com es pot donar suport a un govern que diu que el govern anterior és el responsable de la crisi', com si els últims anys del govern de Catalunya anterior no la patís i ells no varen ajudar en res per superar una mica , només una mica. Com el rajoi, esperar que caigui la pessa com un carronyer després d'anar dallant de socarrel amb mentides malèvoles tot el que fós ben fet. que va ser molt.
Ja es veurà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.