directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

El PSC s'acarnissa amb el desgavell de CiU respecte al 10A

Laia Bonet furga en la poca claredat de la federació respecte la consulta, amb les posicions enfrontades que encarnen Josep Antoni Duran i Lleida i Artur Mas

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La portaveu adjunt del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha criticat aquest dimarts a CiU i al Govern per les seves diferències davant la consulta sobre la independència després que la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, hagi votat a Barcelona. De fet, ha demanat a l'executiu i a la federació nacionalista que tingui una posició clara sobre aquest assumpte, ja que 'el ciutadà Artur Mas ha votat clandestinament fora de les càmeres' mentre que 'Duran i Lleida diu que no votarà i que divideix la societat'. Així mateix, ICV-EUiA ha considerat que la consellera 'gairebé ha fregat el ridícul' amb les consultes sobre la independència, mentre que el PPC ha ironitzat la votació de la consellera dient que desconeixia si 'el que s'ha produït té alguna causa divina o és fruit de la providència'.
laia bonet, psc, socialistes, parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Bonet s'ha referit al debat a totalitat de la llei sobre la independència del pròxim ple del Parlament i ha dit que es veurà quines són les propostes dels partits. Així mateix, ha declarat que desconeixia quina serà la posició de CiU sobre aquest tema i si realment existeix una posició del partit. De fet, ha ressaltat que fins ara hi ha quatre estampes: el 'ciutadà Artur Mas votant clandestinament fora de les càmeres'; 'Duran i Lleida dient que no votarà i que divideix la societat'; la presidenta del Parlament dient que 'no votarà perquè el seu càrrec no li permet', i la consellera Bozal que ha votat tot i que no se sap en quin sentit. 'Espero que la setmana vinent serveixi per acabar tenint un panorama complet de cada força política i esperem claredat i coherència de tots ells', ha ressaltat.

'Res ens sorprèn a aquestes alçades', ha replica Bonet al ser preguntada per la votació de Bozal. 'Ella sabrà quins són els arguments que l'han motivat a votar, si ho ha fet fruit d'una decisió personal o no'. Ha reclamat al Govern que tingui una posició sobre la independència. Bonet ha manifestat que el Govern abandona la defensa de l'Estatut perquè no n'ha fet cap referència. 'Mas ha passat a ser coautor de l'Estatut a ignorar-lo i ser votant clandestí de les consultes populars. Qui ignora l'Estatut difícilment pot defensar Catalunya', ha afegit.

Per la seva part, la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha recordat com va dir l'expresident Josep Tarradellas que en política es pot fer tot menys el ridícul. En aquest context, ha assegurat que la consellera en aquest tema 'gairebé ha fregat el ridícul'. Camats ha ressaltat que al seu grup hi ha gent que anirà a votar i altres que no. 'Hem valorat que fos un procés ciutadà, però creiem que de procés ciutadà tenim la sensació que cada vegada en té menys i després de veure algunes intervencions als faristols o al Parlament'.

El PPC pregunta si hi ha hagut 'causa divina'

Des del PPC, el seu portaveu parlamentari, Enric Millo, ha ironitzat amb la votació de la consellera dient que desconeix si 'el que s'ha produït té alguna causa divina o és fruit de la providència'. I és que Millo creu que 'el canvi de la visió de la llum' que ha patit Bozal suposa passar 'd'actuar en favor del compliment de la llei' a votar en la consulta sobre la independència. Amb tot, el popular ha volgut destacar que per ell no té sentit analitzar què fan els consellers del Govern quan 'el president actua com actua'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
ignasi fletxa bcn
7 d'abril de 2011, 00.14 h

ET FELICITO SEBASTIA , PEL TEU COMENTARI


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ignasi fletxa bcn
7 d'abril de 2011, 00.04 h

M,HAVIA OBLIDAT DEN MORILES EX PRESIDENT


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ignasi fletxa bcn
7 d'abril de 2011, 00.02 h

el psc esta en contra de catalunya i A FAVOR DEL PSOE ESPANYOL-- DE L,ICETA , DEL NADAL I DEL ZARAGOZA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ignasi fletxa bcn
6 d'abril de 2011, 23.59 h

esta prou clar que els militants de ciu. som independentistes


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sebastià fletxa Barcelona
6 d'abril de 2011, 20.23 h

M'agradarà veure el dia en què el PSC defengui Catalunya en lloc d'anar contra Catalunya...
1.500.00 ciutadans a favor de la Independència als carrers de Barcelona i 2.500.000 ciutadans seguint l'esdeveniment per televisió de Catalunya. Sumeu socialistes i us adonareu que hi ha 4.000.000 que volem ser a una Europa rica i plena de drets i ben lluny d'un regne espanyol de misèria i buit cada cop més de qualsevol dret...
TOTS CAP EUROPA, TOTS AMB INDEPENDÈNCIA!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.