directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El seguidor del Girona acusat de refregar-se una bandera espanyola pel cul es declara innocent

El fiscal manté la petició de 3.000 euros de multa i nou mesos de presó per ultratge als símbols d'Espanya i resistència a l'autoritat

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El seguidor del Girona F. C. acusat d'ultratjar els símbols d'Espanya diu que va ser un altre aficionat qui va trepitjar la bandera espanyola i se la va refregar pel cul. Ferran Rodríguez ha admès que es va apropar a la zona d'aficionats del Ceuta i els va robar la bandera, però diu que després la va donar i no sap què més va passar. La defensa, que demana que l'absolguin, ha aportat un vídeo on es veu un aficionat vestit de vermell que es refrega la bandera per les natges. "Jo anava primer de verd i després de negre", ha dit l'acusat i també els testimonis. El fiscal creu que els delictes han quedat provats i ha mantingut la petició de 3.000 euros de multa i nou mesos de presó pels dos delictes. 
rodríguez, bandera, espanyola, cul
L'acusat, Ferran Rodríguez, als jutjats © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El Jutjat Penal número 5 de Girona ha jutjat aquest dimecres l'acusat d'ultratjar els símbols d'Espanya quan va escopir, trepitjar, es va refregar pel cul i va intentar cremar una bandera espanyola durant un partit a Montilivi. Va ser el 15 de juny del 2008, poca estona abans que els jugadors del Girona i el Ceuta saltessin al camp. L'acusat, Ferran Rodríguez Palet, ha negat els fets i diu que no va ser ell.

Rodríguez ha explicat que abans del partit va anar fins a la zona dels aficionats del Ceuta i els va robar una bandera espanyola amb la intenció de provocar-los. Segons ha declarat al judici, no tenia intenció d'atemptat contra cap simbologia espanyola, sinó d'atiar el joc i la rivalitat entre aficionats. Llavors, va tornar fins a la seva grada i la va entregar als seguidors del Girona. Assegura que no sap què va passar després amb la bandera.

El processat ha contestat que "no" a totes les preguntes que li ha fet el fiscal en aquest sentit, diu que no va trepitjar la bandera, que tampoc li va escopir, no va intentar cremar-la amb un encenedor i, encara menys, va fer veure que s'eixugava el cul amb ella. De fet, la defensa ha presentat un vídeo com a prova, que haurien penjat aficionats del Ceuta al Youtube, on es pot veure un jove amb una samarreta vermella que fa tot això amb la bandera. "No era jo", assegura Rodríguez que diu que ell no anava vestit així. Tant els testimonis com els agents dels Mossos d'Esquadra que el van detenir han explicat que anava vestit de verd i que després es va canviar i es va posar una samarreta negra.

"No el vam perdre de vista en cap moment", han assegurat els mossos que han reiterat que el seguidor que van veure cometent ultratge contra la bandera va ser el detingut. "Potser el de vermell ho va fer després", ha apuntat el fiscal que afegeix que, en tot cas, aquest vídeo no descarta la versió dels agents que el van detenir. Els aficionats, en canvi, han corroborat la versió de l'acusat i han explicat que sí que va ser Rodríguez qui va robar la bandera però que després la va donar i no la va tornar a tocar. La bandera no la van arribar a recuperar.

Per ultratge contra els símbols d'Espanya el fiscal demana que condemnin Ferran Rodríguez a un multa de 10 euros diaris durant 10 mesos, que fan un total de 3.000 euros. També l'acusa de resistència a l'autoritat perquè no es va voler identificar quan li van demanar la documentació i, segons la fiscalia, va arribar a qualificar els agents de "feixistes catalans" i de "torturadors". Els agents no recorden que els insultés, però sí que diuen que no va voler ensenyar-los la documentació i que el van haver d'arrossegar fins a un lloc apartat per detenir-lo mentre ell donava cosses. Per aquests fets el fiscal demana nou mesos de presó.

El dia del partit hi havia unes 5.000 persones a Montilivi i va ser el dia de l'ascens a Segona Divisió. Segons la defensa, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, el vídeo és una prova suficient que demostra que no va ser Rodríguez qui es va refregar la bandera per les natges. A més, Salellas ha criticat que l'acusin d'un delicte tan "ranci" i ha lamentat que en ple 2011 se segueixi encausant una persona per una llei que va introduir el franquisme l'any 1941 i que encara no s'ha derogat mai. El cas ha quedat vist per a sentència.         




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Jordi fletxa Bcn
7 d'abril de 2011, 21.35 h

Em refrego la bandera espanyola pel cul tants cops com faci falta. És cert que a internet som tots molt valents, però el 10J vaig veure un drapot d'aquests cremant i vaig donar-me el gust d'escupir-hi (a la part que no tenia foc).


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Voltaire fletxa rias Baixas
7 d'abril de 2011, 19.36 h

Paguem-li la multa, doncs!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
7 d'abril de 2011, 19.28 h

#8 S'ha de montar un dispositiu de càmeres a totes les seus electorals,informar en directe de qualsevol incident ,denunciar inmediatament les agressions i solicitar l'aplicació de la llei de partitis a les organitzacions resposables d'actes de violència o coacció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Estat Català fletxa Barcelona
7 d'abril de 2011, 18.10 h

El Diumenge al referèndum de Catalunya Estat ric o regió espoliada i pobre els de la Falange faran de les seves i el ministerio els hi donarà un premi pagat amb el espoli fiscal que patim


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
7 d'abril de 2011, 12.32 h

#4 Han fet coses pitjor amb la nostra senyera, i aquests jutges feixistes, no han mogut mai ni un sol dit. I què més podem esperar-ne d'aquests "tant eficients mossos" que ens toca tenir per desgràcia, si són més guàrdiacivils que el mateix Tejero. No en va sabem tothom que una gran majoria d'ells provenen d'aquell cos i fins i tot jo els he sentit parlar en castellà entre ells. O sigui que hem de tenir clar que entre els uns i els altres, el corc, l'enemic i el feixisme, el tenim i aixo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 d'abril de 2011, 11.33 h

UNA LLEI DEL ANY 41 ENCARA EN VIGOR?!!!!.
QUIN PAÍS MÉS DEMOCRÀTIC!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Maite Barceló fletxa Cerdanyola del Valles
7 d'abril de 2011, 10.57 h

Quan cremen banderas catalanes no passa res oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 d'abril de 2011, 08.55 h

ep.panya es un país de retrógrads, cavernaris i incults. Només a ells sel's hi acud jutjar a una persona per aixó. Si hagués estat al inrevés, amb la senyera, de ben segur que encara ho haguessin aplaudit. Vinga, anemnos-en de pressa que la cosa ja comença a fer pudor de cremat!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 d'abril de 2011, 07.28 h

proposo fer un calb multitudinari a la bandera espanyola i posar 1€ per cada cul per pagar els 3.000€.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pantinet fletxa El Pla de Santa Maria
7 d'abril de 2011, 07.18 h

Bonissim, 3.000 € de multa i nou mesos de presó, carai de de afusallamentm no en diuen res? I cremar-lo viu? Això ens passa per estar enganxats a un POBRE pais tercermondiste.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.