directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'Estat espanyol malda per distanciar-se del rescat financer sol·licitat per Portugal

La vicepresidenta espanyola diu que no hi haurà contagi perquè les dues economies estan 'completament separades'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El primer ministre portuguès, José Sócrates, va informar ahir al vespre al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, de la intenció de Portugal de demanar l'activació del mecanisme europeu de rescat financer. Avui, de bon matí, la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha assegurat que el fet que Portugal hagi demanat el rescat internacional de la seva economia no suposa 'cap risc' per a l'Estat. Segons Salgado, no hi haurà efecte contagi perquè l'economia espanyola i la portuguesa ja fa temps que estan 'completament separades' i l'executiu espanyol ha dut a terme reformes més dràstiques en l'últim any. 'Un cop que Portugal ha sol·licitat el rescat, hi ha garanties, i és indubtable que podrà afrontar les seves obligacions amb més tranquil·litat', ha afirmat.
José Luis Rodríguez Zapatero, José Sócrates, Espanya-Portugal
Comparteix
   


Etiquetes
Segons Salgado, la petició de rescat per part de Portugal 'és una decisió de Portugal' i ara a l'Estat només li toca 'mostrar la major solidaritat amb ells' i exposar que poden comptar amb el seu suport en la seva petició a Brussel·les. Salgado, que ja ha parlat amb el seu homòleg portuguès, ha afirmat que ara l'objectiu és que el rescat es resolgui 'tan aviat com sigui possible i amb la millor satisfacció possible en interès de Portugal i dels ciutadans portuguesos que estan fent un ajustament important'.

La vicepresidenta ha assegurat que no hi haurà efecte contagi perquè 'nosaltres ens hem separat completament de Portugal' i 'som una economia molt més gran, diversificada, amb més potencial i fem reformes a un ritme major que Portugal'. En aquest sentit ha recordat que en l'últim any el govern espanyol 'ha incrementat l'ajustament dels comptes públics' i, a més, l'Estat 'té una història de grans creixements en els moments bons de la nostra economia i de superàvit fiscal'.

L'endemà de donar a conèixer unes previsions macroeconòmiques que situen l'atur al 18,9% al 2011, cinc dècimes més del previst als pressupostos generals de l'Estat, Salgado ha assegurat que aquest creixement és fruit del que va passar a l'últim trimestre del 2010, però ha apuntat que productivitat 'està creixent' i que un cop s'ha tocat fons 'el nombre de llocs de treball creixerà de forma important en els dos trimestres següents'.'Estem canviant la nostra economia i això es nota amb les dades', ha dit.

Un cop més ha reiterat que l'Estat no arribarà als cinc milions d'aturats. 'És el més previsible i les perspectives de la temporada turística són bonissimes, i per tant a partir d'abril la desocupació baixarà mentre que les reformes faran que no tornem a veure aquestes xifres d'atur al llarg de l'any'.

La vicepresidenta també ha afirmat que ha calgut modificar a la baixa de forma 'suau' les previsions de creixement per al 2012 i 2013 a causa d'uns tipus d'interès més alts i de la crescuda del preu del petroli. En aquest marc, ha admès que el crèdit creix 'de forma limitada' especialment al sector immobiliari, mentre que a la resta de sectors arriba 'millor'. Ha destacat que l'ICO ha incrementat un 30% la disposició de fons cap a les petites i mitjanes empreses.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
7 d'abril de 2011, 20.43 h

"L'Estat espanyol malda per distanciar-se del rescat financer sol·licitat per Portugal"

No els hi fa pas falta als espanyols. Mentre ens puguin robar 22.000.000.000 d'euros any rere any, rai!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.