Maragall diu que ni abandonaran ni modificaran 'en cap sentit' el model lingüístic que hi ha a Catalunya
'El castellà també és nostre i sabem fins quin punt l'hem de respectar i cultivar', ha explicat
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha declarat aquest dimarts que la Generalitat no abandonarà ni modificarà 'en cap sentit' el model lingüístic que hi ha a l'educació a Catalunya. Maragall ha fet aquestes declaracions des de Granollers, on ha inaugurat la Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores. Maragall ha destacat que 's'enorgulleix' d'haver pogut fer la seva intervenció en castellà perquè Catalunya 'compta amb un model lingüístic que afegeix riquesa i caràcter'. Maragall també ha ressaltat: 'El castellà també és nostre i sabem fins quin punt l'hem de respectar i cultivar', després de la polèmica per l'anunci del PP (pdf) en contra de la política lingüística en matèria educativa, on apareixien dos menors emmanillats.
Maragall ha destacat que 's'enorgulleix' d'haver pogut fer la seva intervenció en castellà: 'Ho dic des de la consciència que tenim un model lingüístic que afegeix riquesa i caràcter i del qual ens sentim orgullosos. Un model que ni abandonarem ni modificarem en cap sentit', ha afegit. Maragall també ha ressaltat la 'propietat' del castellà: 'Som el que som però el castellà també és nostre i sabem fins a quin punt l'hem de respectar i cultivar'.El conseller ha fet aquestes intervencions al final de la inauguració oficial de la novena edició de la Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, que es farà fins dijous a Granollers. En aquesta edició, que comptarà amb la presència de més de 100 ajuntaments, la trobada analitzarà quin pot ser el paper de l'educació com a eina per transformar les ciutats.
Aquestes jornades tenen lloc cada dos anys i hi participen els municipis de l'estat espanyol que pertanyen a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). La trobada que es fa des d'aquest dimarts a Granollers comptarà amb conferències, taules rodones, exposicions i tallers per a la presentació d'experiències i de bones pràctiques, a més d'altres activitats culturals complementàries per conèixer la ciutat.
L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), ha destacat la importància de la proximitat per a l'educació. En aquest sentit, Mayoral ha ressaltat que 'la ciutat educadora sap que el protagonisme és de les persones i fa de la participació la millor eina' Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha destacat que les ciutats 'són projectes de la gent i per a la gent' i un espai 'on es comparteixen somnis i projectes'.
Notícies relacionades
- Capdevila anuncia que el Govern emprendrà accions legals contra l'anunci dels nens emmanillats del PP 11.05.2009.
- Simó demana al Govern que emprengui accions legals contra el PP pel seu anunci sobre la LEC 11.05.2009.
- El PPC podria portar la Llei d'Educació al Constitucional per discriminar el castellà 09.05.2009.
- Maragall: 'La LEC impedirà que es decideixi per llei quantes hores de castellà s'han d'estudiar' 08.05.2009.