directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Maragall diu que ni abandonaran ni modificaran 'en cap sentit' el model lingüístic que hi ha a Catalunya

'El castellà també és nostre i sabem fins quin punt l'hem de respectar i cultivar', ha explicat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha declarat aquest dimarts que la Generalitat no abandonarà ni modificarà 'en cap sentit' el model lingüístic que hi ha a l'educació a Catalunya. Maragall ha fet aquestes declaracions des de Granollers, on ha inaugurat la Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores. Maragall ha destacat que 's'enorgulleix' d'haver pogut fer la seva intervenció en castellà perquè Catalunya 'compta amb un model lingüístic que afegeix riquesa i caràcter'. Maragall també ha ressaltat: 'El castellà també és nostre i sabem fins quin punt l'hem de respectar i cultivar', després de la polèmica per l'anunci del PP (pdf) en contra de la política lingüística en matèria educativa, on apareixien dos menors emmanillats.
ernest maragall educació granollers mayoral
Comparteix
   

Maragall ha destacat que 's'enorgulleix' d'haver pogut fer la seva intervenció en castellà: 'Ho dic des de la consciència que tenim un model lingüístic que afegeix riquesa i caràcter i del qual ens sentim orgullosos. Un model que ni abandonarem ni modificarem en cap sentit', ha afegit. Maragall també ha ressaltat la 'propietat' del castellà: 'Som el que som però el castellà també és nostre i sabem fins a quin punt l'hem de respectar i cultivar'.

El conseller ha fet aquestes intervencions al final de la inauguració oficial de la novena edició de la Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, que es farà fins dijous a Granollers. En aquesta edició, que comptarà amb la presència de més de 100 ajuntaments, la trobada analitzarà quin pot ser el paper de l'educació com a eina per transformar les ciutats.

Aquestes jornades tenen lloc cada dos anys i hi participen els municipis de l'estat espanyol que pertanyen a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). La trobada que es fa des d'aquest dimarts a Granollers comptarà amb conferències, taules rodones, exposicions i tallers per a la presentació d'experiències i de bones pràctiques, a més d'altres activitats culturals complementàries per conèixer la ciutat.

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), ha destacat la importància de la proximitat per a l'educació. En aquest sentit, Mayoral ha ressaltat que 'la ciutat educadora sap que el protagonisme és de les persones i fa de la participació la millor eina' Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha destacat que les ciutats 'són projectes de la gent i per a la gent' i un espai 'on es comparteixen somnis i projectes'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.