directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: 'Catalunya està preparada per fer el do de pit amb el pacte fiscal'

Certifica que el TC va 'cremar' la via estatutària i ara el país 'té la possibilitat i el dret d'encetar noves vies' · Quant a la tebior nacional d'Unió afirma: 'Centrem-nos en allò que ens uneix'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Cent dies després d'haver arribat al Govern, el president de la Generalitat, Artur Mas, segueix situant l'horitzó en la consecució del pacte fiscal per a Catalunya. Tot i això, continua sense concretar-ne cap detall i aposta per 'no reproduir mimèticament el concert basc'. Mas constata que la retallada de l'Estatut va 'cremar' la via estatutària i defensa que els catalans tenen 'el dret d'encetar noves vies' a través de l'exercici del dret a decidir 'sense límits'. Amb tot, creu que és convenient però situar 'objectius de país on Catalunya pot fer pinya' com el pacte fiscal en què creu que 'està preparada per fer el do de pit'. En aquest context i després del seu vot a favor de la independència en la consulta del 10A, el líder de CiU ha rebutjat la confrontació amb Unió: 'Centrem-nos en allò que ens uneix'.
artur mas, president, tv3, entrevista
Comparteix
   


Etiquetes
El president Mas ha estat entrevistat aquesta nit per la directora de TV3, Mònica Terribas, amb motiu dels 100 primers dies del Govern. Les retallades han estat assumpte principal. El president ha reconegut que ara toca passar per un camí de sacrificis, però ha demanat entendre-ho com una inversió 'per poder anar millor'. 'Tot això és per anar millor i perquè la generació que ens segueix a nosaltres no hagi de pagar els deutes de l'excés de despesa que hem fet nosaltres perquè hem actuat de manera egoista', ha argumentat en la línia de la conferència que va pronunciar ahir al Palau de la Generalitat.

Ara, Mas s'ha volgut defensar de les crítiques d'alguns partits de l'oposició, especialment els que abans governaven, que recriminen al Govern que estigui desmantellant l'Estat del Benestar. 'Qui l'ha construït l'Estat del Benestar a Catalunya més que ningú? CiU. Ara resulta que els mateixos que varem construir l'Estat del Benestar venim aquí a enderrocar-ho? No té cap sentit', ha remarcat.

Respecte al pols pel dèficit amb Madrid, Mas ha reiterat que si cal 'ens plantarem' 'No busquem la confrontació però tampoc ens fa por', ha assegurat el president, que ha advertit que els catalans 'no pagarem les decisions del Govern espanyol, si les volen prendre que les paguin ells i si no són competència seva que ens traspassin els diners i nosaltres ja executarem'.

10A: 'No puc anar contra els meus sentiments'

Respecte el seu vot en la consulta independentista de Barcelona, Artur Mas ha explicat que va estudiar detingudament la qüestió i va acabar concloent que abans que figura pública és una persona que té sentiments.

Ha recordat que el seu programa electoral no inclou la consulta sobre la independència, i per tant el Govern no la organitzarà. 'Però si un dia s'organitza una consulta de caire civil, no puc anar contra els meus sentiments', ha exclamat Mas, que ha dit que espera no haver de replantajar-se les relacions amb UDC per aquesta qüestió.

El fet que s'interpretés com que ho estava fent com a president de la Generalitat, ha reconegut que el portava a no anar a votar. 'Però jo m'he d'amagar dels meus sentiments?', ha insistit. Mas ha deixat clar que ell intentarà conduir el país cap a la màxima ambició nacional, però sempre amb el país al costat.

Pacte fiscal: 'Hem de poder recuperar una part significativa dels impostos que paguem i van fora'

I ara, al seu parer, això passa amb l'exigència del pacte fiscal. Mas ha argumentat que no pot ser igual que el concert basc, perquè ells tenen el 'cupo' i 'si Catalunya pretén tenir el mateix 'cupo' no hi haurà solució'. Per això, ha dit, s'han de poder 'recuperar una part molt significativa dels ingressos que se'n van fora, no tornen i no acaba d'entendre's com s'estan utilitzant'.

Sobre la convocatòria d'una consulta al voltant del pacte fiscal, ha dit que no serà 'condició sine qua non' i que dependrà del resultat electoral a Espanya i de la força que pugui tenir CiU i els partits catalans a Madrid. 'Si ens trobem amb una aritmètica en què cal reforçar la posició catalana, llavors no ho descarto', ha assenyalat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
ANTON fletxa san jose
8 d'abril de 2011, 16.18 h

Jo soc el primer que voldria la independencia dema mateix, pero puc entendre al Mas, sabeu la cantitat de gent (no independentiste) que cuant ens neguin el pacte fiscal, es a dir la fi del expoli fiscal donara el seu suport a la independencia, com diu molt be, el referendum s´ha de fer per guanyarlo i aixo ho garantitza, peruqe si no ho fa aixi es la fi de convergencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaume fletxa Put (Aespaña)
8 d'abril de 2011, 12.37 h

http://araomai.cat/noticies/i/411 http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=165318996856333

Aqui teniu el manifest i la convocatòria de concentració el proper dia 13 al Parlament (a més recordo que hi ha una acampada convocada també). Els hem de dir a aquesta gent que estem fins els collons i que el pacte fiscal que volem és la independència que ens assegura que tot el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
8 d'abril de 2011, 11.02 h

Metafòricament la imatge que em ve al cap des d'ahir és el mas amb una pinta pentinant-se el tupé que no es mou mai ni un pèl.
A ell ningú li prendrà el pèl a nosaltres, els cecs, ell sí ho farà i bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 d'abril de 2011, 10.42 h

Que n'és de patètic i estrafolari aquest home. Diu que Catalunya està preparada per a donar el Do de pit. Miri Sr. Mas, ja veu que el tracto de senyor, estem tips de què ecspana des de fa anys i panys estigui robant-nos i espoliant-nos, aconseguint ser possiblement una de les regions d'aquell país que va a la cua. Vos veniu ara acabant de reblar les nostres desgràcies amb les retallades socials més bàsiques, quasi diria jo més pròpies i dignes d'un 'Obiang, d'un Stalin, d'un francu,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
toni fletxa vic
8 d'abril de 2011, 10.25 h

Sr. Mas el pacte fiscal no l'aconseguirà mai ,només hi ha una via l' independència i la resta és enganyar a la gent .Com el van enredar a vostè quan per una foto ens va vendre a tots (cosa per la qual no ha demanat mai perdò ) .Ciu s'estarà al govern i no aconseguirà res per al país ,4 anys més perduts .
Que hem d'esperar a que tingui 80 anys i s'hagi retirat per escoltar que s'ha fet independèntista ,com un altre expresident ? perquè no comença ara?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
8 d'abril de 2011, 07.30 h

#1# El teu discurs és com el teu nick,insuls alhora que flatulent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
broquil fletxa catalunya
8 d'abril de 2011, 07.25 h

que ridículs que són aquest convergents


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.