directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tots els partits, menys el PSC, indignats pel nou retard de Zapatero amb el finançament

Els socialistes catalans fan un balanç 'positiu' de la intervenció del president espanyol en el debat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU, ERC, ICV i PP han criticat que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, torni a ajornar, ara fins el mes de juliol, el nou model de finançament. El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, pensa que Zapatero 's'allunya' de les posicions que defensa el Govern i els partits catalans. Pel portaveu d'ERC, Joan Ridao, el problema de Zapatero és que 'ja no és de fiar'. El portaveu d'ICV, Joan Herrera, pensa que 's'ha oblidat de Catalunya' i per part del PP, José Luís Ayllón, veu 'estrany' un altre canvi de data pel finançament. Per la seva banda, el portaveu del PSC, Francesc Vallès, creu que el balanç del paper de Zapatero en aquest debat de política general és 'positiu'. Aquesta tarda serà el torn de Mariano Rajoy.
zapatero congrés
Comparteix
   

Balanç positiu pel PSC

El coordinador de diputats i senadors del PSC, Francesc Vallès, creu que cal fer un 'balanç molt positiu' de les propostes que ha explicat Zapatero durant la primera jornada del Debat de Política General. Vallès ha dit que la remodelació del govern ja feia pensar que hi hauria 'un nou impuls a l'activitat econòmica'.

Vallès ha volgut deixar clar que 'no s'està parlant d'una moció de censura ni una qüestió de confiança perquè 'és un debat de Política General pensat per fer balanç del que em fet fins ara'.

Per Vallès després d'escoltar Zapatero 'només hi ha dues opcions estar al costat del govern espanyol o fer costat al PP, que 'l'única cosa que vol és tenir arguments per accedir a La Moncloa quan abans millor'. Fins i tot, Vallès ha dit que 'el PP pensa que cada nou aturat és un nou esglaó per accedir a La Moncloa.

Duran: 'En la tómbola de Zapatero siempre toca: si no és un pito una pelota'


Per la seva banda, el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit que no era persona de fer broma amb la feina i que 'en català no rima' però el lema que se'n podia extreure del discurs de Zapatero és que : 'en la tómbola de Zapatero siempre toca: si no és un pito una pelota'.

Duran ha explicat que ha estat una oferta molt amplia de promeses electorals, ha semblat un 'debat d'investidura', afegint que 'es nota que estem en vigílies de les eleccions europees'. En termes generals, les propostes 'moltes no son creïbles, altres recullen propostes aprovades però no executades'.

Pel que fa a Catalunya, Duran creu que ha existit un 'gran dèficit' perquè Zapatero torna a 'ajornar' una vegada més el finançament pel juliol. Un altre incompliment, que suposa 'tornar a esperar i atipar-nos de paciència per un nou incompliment'.

Pel que fa al suposat acostament cap a CiU que s'esperava d'aquest debat, Duran creu que l'acostament no és en relació a ningú. En matèria de finançament, 'no hi ha acostament sinó un clar allunyament de les propostes catalanes, començant pel govern de la Generalitat i els que l'integren'.

Per Duran, Zapatero 'convida a dinar però pagant els altres', perquè fa una proposta d'ajudar el sector de l'automoció posant 500 euros per part de l'Estat però obligant a les autonomies a posar-ne 500 més.

Ridao: 'El problema de Zapatero és que ja no és de fiar'

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha dit que durant el debat s'ha vist a Zapatero que 'per sortir de la crisi proposa les receptes econòmiques del PP' i anuncia una 'despesa que no sap com pagarà'.

A més a més, d'una nova data pel finançament. 'El problema de Zapatero és que ja no és de fiar i no pot esperar res d'ERC si no compleix la seva paraula però sobretot si no compleix amb Catalunya', ha argumentat.

Herrera: 'De Catalunya ni paraula'

Pel portaveu d'ICV, Joan Herrera, la compareixença de Zapatero ha estat 'més efectista que efectiu, més política de xecs que de drets amb nul·la lleialtat institucional, en referència al 'xec als portàtils o la mesura dels automòbils'.

'De Catalunya ni paraula' i amb poc compromís d'esquerres, ha lamentat Herrera que no ha volgut fer cap comentari especial la nova data convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera. Per Herrera el que cal és 'un compromís ferm amb un model de finançament que compleixi amb Catalunya i no ho hem escoltat'.

Ayllón veu 'estrany' tenir una altra data pel finançament


El diputat del PP per Barcelona, José Luís Ayllón, troba 'estrany' que un altre cop hi hagi una nova data finançament. Acostumats a escoltar propostes ha dit i arribat a aquest punt 'fins que no tinguem un paper amb les xifres clares amb un model ben definit no creurem absolutament res', ha dit taxativament el diputat.

Per Ayllón, el discurs de Zapatero ha començat sense autocrítica ni anàlisi de com s'ha arribat a aquesta situació. Ha ofert una mica 'de sucre' amb les noves mesures que suposen el 'dotzè o tretzè' pla de mesures que després 'duren el que duren'. Ayllón s'ha preguntat si d'haver aprovat abans aquestes mesures, quans treballadors no haguessin perdut la seva feina.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
13 de maig de 2009, 12.00 h

En Ridao perqué piula?...val més que callis, que als sòcis estratègics no se'ls critica. A més, és comenta que l'actual direcció d'Esquerda ja ha pres precaucions per assegurar-se un futur i TOTS tenen ja carnet del PSOE en previsió del que els vé a sobre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.