directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU, PSC i PPC aturaran la ILP contra els transgènics

'Som lo que sembrem' va presentar 105.000 signatures a favor

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els grups parlamentaris de CiU, el PSC i el PPC han presentat esmenes a la totalitat a la proposició de llei fruit de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que pretén prohibir el cultiu de productes agrícoles modificats genèticament, els transgènics, impulsada per la plataforma 'Som lo que sembrem'. D'aquesta manera, la federació nacionalista, els socialistes catalans i els populars evitaran que prosperi aquesta iniciativa, mentre que ERC i ICV-EUiA votaran en contra de les esmenes a la totalitat i s'han mostrat favorables a la proposició de llei.
som lo que sembrem
Comparteix
   

Normalment, el tripartit presenta les iniciatives parlamentàries conjuntament amb els socis del tripartit, però en aquest cas el PSC ha decidit presentar una esmena a la totalitat pròpia davant de les diferències de criteri que mantenen amb els seus socis sobre aquesta qüestió.

Fonts d'ERC i d'ICV-EUiA han indicat que votaran en contra de les esmenes a la totalitat. De tota manera, fonts ecosocialistes han remarcat que aquesta és una qüestió que no està inclosa en l'acord de govern.

L'objectiu de la iniciativa de 'Som lo que sembrem' és prohibir el cultiu de productes modificats genèticament. De fet, un dels articles declara Catalunya com a zona lliure de transgènics. A més, es demana un etiquetatge clar dels aliments que, en el seu procés de producció, utilitzen els transgènics i els que no. La iniciativa també reclama una moratòria al desenvolupament de transgènics a Catalunya i la investigació dels seus efectes.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
13 de maig de 2009, 08.56 h

Sembla extrany que encara no se'n adonin:

qui diu NO als transgénics??.. els propis pagesos, no?, els que realment treballen la terra i volen el fruit d'ella per ara i per el futur. Donç escoltem-los d'una vegada.

Quan un col.lectiu no té cap més remei que impulsar una ILP, es que els polítics comencen a fer figa com a tals. No hi ha més gran vergonya per a un poble que l'haver d'impulsar una ILP perque qui ha de fer la feina dorm a la palla, per no dir que vetlla per altres in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.