directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Investiguen Saura, Boada i la cúpula de bombers per presumpte delicte d'obstrucció a la justícia per l'incendi d'Horta

La jutgessa de Gandesa ha comunicat l'obertura de noves diligències arran de la petició feta per part l'acusació particular

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La jutgessa de Gandesa obrirà noves diligències per un presumpte delicte d'obstrucció a la justícia contra l'exconseller d'Interior, Joan Saura, l'exsecretari general d'Interior, Joan Boada, i tres dels comandaments dels bombers, Joan Rovira, Joan Rifà i Agustí Gatell. La titular del jutjat ha acceptat la denúncia feta per les famílies dels bombers morts en l'incendi d'Horta, segons ha explicat l'advocat Pau Simarro. La denúncia es basa en les declaracions judicials de l'alcalde d'Horta, Àngel Ferràs, i el cap de bombers del parc d'Horta, Vicent Creus, qui van assegurar haver rebut pressions i coaccions. Segons Simarro, la investigació començarà un cop l'acusació ratifiqui la denúncia.
joan saura, joan boada, incendi horta,
Comparteix
   


Etiquetes
L'advocat de les famílies de dos dels bombers morts, Pau Simarro, ha rebut aquest divendres al matí la comunicació que la jutge obrirà diligències contra Saura, Boada i la cúpula de bombers per un presumpte delicte d'obstrucció a la justícia 'ateses les pressions i coaccions que es van fer en el seu moment contra diversos testimonis' i arran de la denúncia presentada per l'acusació particular. En concret, els testimonis són l'alcalde d'Horta, Àngel Ferràs, qui ha declarat davant la jutgessa haver estat pressionat pels caps d'Interior per les seves crítiques 'a la descoordinació' en l'extinció de l'incendi, i el cap de bombers voluntaris del parc d'Horta, Vicent Creus, presumptament amenaçat de no tornar a ser contractat per acusar també de descoordinació els seus comandaments.

Simarro ha rebut aquesta notificació just el dia en que declaren a Gandesa, en qualitat de pèrits, Joan Rovira, sotsdirector general operatiu del cos de bombers, i Felix Gonzalez, cap de la regió d'emergències de les Terres de l'Ebre, redactors de l'informe de la direcció general d'emergències sobre l'atrapament mortal del Graf Lleida el 21 de juliol de 2009. L'advocat de l'acusació particular espera que els pèrits puguin esclarir alguns punts de l'informe com les previsions meteorològiques de que es disposaven o les estratègies d'extinció que es van seguir. Simarro considera que el 'més preocupant' són els conclusions d'aquest informe 'que atribueixen totes les responsabilitats als Graf Lleida per prendre una decisió equivocada'.

Per altra banda, Xavier Melero, advocat defensor de Carles Font, Delta0, ha considerat que els pèrits defensaran l'informe i que mentre l'acusació particular el qüestiona íntegrament, per la seva banda es preguntarà sobre 'la jerarquia de comandaments, els sistema de coordinació i el sistema de recepció de comunicacions'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
9 d'abril de 2011, 11.03 h

#3 M'oblidava de dir al meu comentari anterior que, si un parell de xoriços malparits que van calar foc, ocasionant la mort de sis bombers, com no han d'estar en llibertat els altres dos xoriços del cas Palau de la Música ????. Visca la justícia ecspanola..... i dic ecspanola perquè no és catalana, oi que no ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 d'abril de 2011, 11.00 h

Sense voler lliurar de culpa a qui la tingui en aquest afer, el més vergonyós, patètic i esperpèntic de tot, és que els responsables directes de l'incendi, és a dir els xoriços malparits que van calar el foc, estiguin en llibertat, almenys no he llegit res en contra des de que la jutgessa els va deixar en llibertat l'any passat..... això sí amb càrrecs. Molt maco, molt alliçonador, molt democràtic, vaja molt de tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Oriol Jordan
8 d'abril de 2011, 14.36 h

No si a més de ser pèssims, ara resultarà que també eren uns gàngsters!
Espero que l'acusació particular se'n surti


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Oriol Jordan
8 d'abril de 2011, 14.36 h

No si a més de ser pèssims, ara resultarà que també eren uns gàngsters!
Espero que l'acusació particular se'n surti


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.