directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Barcelona Decideix assegura el vot autònom dels invidents a la consulta

L'ACIC felicita la voluntat integradora de la plataforma

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La consulta que aquest diumenge se celebra a Barcelona sobre la independència de Catalunya permetrà el vot autònom dels ciutadans invidents o amb deficiència visual. A diferència de les properes eleccions municipals, que tindran lloc el 22 de maig, en aquesta consulta organitzada des de la ciutadania tots els barcelonins i barcelonines estaran en igualtat de condicions i no hauran de refiar el seu vot a terceres persones. En una entrevista a social.cat, José Ángel Carrey i Joan Heras, president i responsable de la comissió d'integració laboral de l'Associació Catalana per la Integració del Cec, respectivament, expliquen que la plataforma Barcelona Decideix va recórrer a l'ACIC per assegurar l'accessibilitat de vot a aquest col·lectiu. I és que d'ençà de la reforma de la Llei electoral de 2007 ja està garantida l'adaptació de les paperetes al codi Braille en les eleccions al Congrés dels Diputats (les primeres en fer-ho van ser les del 2008), a les eleccions Europees i a les eleccions al Parlament de Catalunya. L'única excepció és a les municipals i des del govern espanyol es justifica dient que l'enorme diversitat de partits que es presenten al conjunt del territori dificulta la preparació de les butlletes. Des de l'ACIC, però, s'assegura que és una qüestió de voluntat política.

Comparteix
   

'Som conscients que adaptar les eleccions municipals és complicat' però no és impossible i el que 'és molt de valorar' és que una iniciativa ciutadana tingui en compte totes les persones i els diferents graus d'accessibilitat, reconeix Joan Heras.

Escollir la papereta a través del codi Braille

Per a poder votar aquest 10A els ciutadans invidents han hagut de sol·licitar el kit de votació que consta d'un sobre amb tres sobrets a dins: un de blanc i llis i dos amb una inscripció en sistema Braille relativa al 'sí' i al 'no'. Dins de cadascun d'ells hi ha la papereta convencional que hi pertoca, de manera que el votant pot saber quina papereta vol escollir i dipositar-la dins del sobre comú assegurant-se que el seu vot no es distingeix dels altres.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
francescc fletxa Barclona
10 d'abril de 2011, 23.19 h

Quina satisfacció. Un cop més, la ciutadania estem expressant: Que els polític actuals no podem ni devem comptar amb ells i què a més, aquesta nit han tingut n mal somni, i han donat un gir Copernicà i s'han deixar veure per intentar no quedar amb la part més baixa de l'esqueno a la fresca. Preneu nota, que us passarem llista i haveu d'explicar-lo força be per què ens ho creiem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.