directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 08:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Garona podria inundar càmpings de la Val d'Aran

La pujada del nivell d'aigua ha activat el pla Inuncat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La pujada de nivell del riu Garona, al seu pas per la Val d'Aran, ha obligat a activar el Pla Inuncat, en evidenciar que l'aigua del riu arribava a tocar d'alguns càmpings. El Síndic d'Aran, Francesc Boya, ha recomanat a tothom deixar de fer activitats relacionades amb el riu. Boya ha destacat que s'han adonat del perill de la crescuda del riu a les societats de pescadors, a les escoles i a les empreses que fan activitats directament relacionades amb el riu. Els serveis d'emergències estan en alerta per si s'ha d'actuar en qualsevol moment. Tot i això el Síndic ha dit que no s'està en una situació de crisi i que està sota control.
garona inuncat aigua
Comparteix
   

El riu Garona porta al seu pas per Bossost més de 100 metres cúbics per segons d'aigua. Mentre les empreses hidroelèctriques emmagatzemen aigua a les parts altes del riu per evitar creixements desmesurats degut a les pluges i el desgel.

Francesc Boya ha explicat que de moment s'estan fent tasques de vigilància i control per determinar els punts més crítics com poden ser alguns càmpings propers a les localitats de Les o Bossost. Boya ha dit que des del Conselh Generau tenen tot el material preparat per sí de cas s'ha de menester per crescudes més fortes del riu. Biya ha dit que estan a l'expectativa si les pluges persisteixen i les temperatures pugen cosa que provocaria un augment considerable del riu i posaria en perill instal·lacions properes a la llera.

El Síndic ha dit que s'han fet recomanacions a empreses perquè deixin de treballar prop del riu, a les societats de pescadors perquè evitin aquesta pràctica, a les escoles perquè informin els escolars i en definitiva a tota la població perquè tingui precaució i eviti atansar-se al riu.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Met fletxa Barcelona
14 de maig de 2009, 00.39 h

La Garona en català és un riu femení, com també ho són la Muga, la Sénia i la Tet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.