directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Generalitat reduirà un 50% la subvenció que atorga a la FECAC

D'altres entitats emblemàtiques de la societat civil catalana també patiran retallades similars.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat que la Generalitat de Catalunya reduirà 'aproximadament' un 50% la subvenció que el Govern atorga a la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), l'entitat que organitza la Feria de Abril de Barcelona. 'Estem en un moment de contenció econòmica, i el nou govern no pot fer front a aquesta despesa', ha afegit. Tot i això, Ortega ha dit que la Generalitat encara està estudiant quina serà la reducció que es farà des del Departament de Cultura i el Departament de Governació. D'altres entitats emblemàtiques de la societat civil catalana també patiran retallades similars.

Comparteix
   


Etiquetes
La Feria de Abril va aconseguir més de 317.000 euros de les administracions públiques catalanes, de manera que més del 50% del pressupost de la festa prové dels impostos dels ciutadans. L'Ajuntament de Barcelona i la Diputació són els dos principals mecenes de la festa andalusa, en tant que hi aporten 85.000 euros cadascuna. L'any passat, la Generalitat n'hi va aportar 49.000 euros.

A més a més, la FECAC també acostuma a rebre d'altres partides provinents del ministeri espanyol de Cultura, l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i la Junta de Andalusia.

Tot i aquesta gran despesa pública, el president de la FECAC, Francisco García Prieto, va prohibir l'any passat que pels altaveus de les casetas hi sonés 'música no-andalusa', com salsa o reggaetón, per considerar-les músiques 'impròpies de l'esperit de la Feria'.

García-Prieto, per cert, va ser condemnat el juny de l'any passat per vulnerar els contractes de la Feria d'Abril en benefici de l'empresa del seu fill i va haver de pagar 96.000 euros al celler La Guita per no respectar l'acord d'exclusivitat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
francescc fletxa Barclona
10 d'abril de 2011, 23.05 h

Jo et dic que si que ens assabentarem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
euro fletxa UNITAT INDEPENDENTISTE...ARA O MAI
10 d'abril de 2011, 10.47 h

Es mentida que reduiran la subvenció a la merda de la feria de abril.
Els hi donaran els calers per un altre banda, perqué no ens en enterem.
El bipartit ciu, sempre ha tingut una "caseta" a la feria, igual que el pp i el psc, per anar a buscar vots.
Si aquest any li reduissin la subvenció, els escridasarien, per aixó no poden rebaixar res.
I ja veureru com hi aniran a fer el paperot i no pasarà res. Ens volen colar un gol aquets del bipartit, amb la col.laboració del psc.
NO "COLA"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Huan Pepe fletxa Barzelona
9 d'abril de 2011, 21.02 h

Bihtoh loh qomentarioh qe m'han prezeio i ande eyo ehté mal dizihlo me paehería guena l'idea'e proponè qità ehta zubenzión i dehqartà ehta ayuga pa dehtinarla a otrah neheziaeh mah menehterozah pa la zozieá'n generá'n lugá d'hazerlo pa qe z'aprobeshen loh ehpabilaoh'e ziempre qe tien er negozio montao'n ehta feria qon l'azunto der fino i to lah qomiah ràpiah. En quahqier qazo lo penzipal alante'la qrizih eqonómiqa i lah difiqultaeh qe noh enqontramoh, l'orzión'e qità la zubenzión ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
9 d'abril de 2011, 20.28 h

#9 Senyor Ivan, haig de dir-li que això de titllar un usuari d'anormal no és correcte. Per tant, m'he vist obligat a reportar el seu comentari.

Respecte el tema de la fira: tot i ser d'ascendència andalusa, crec que aquesta fira no s'hauria de finançar, o com a mínim, no hauria d'estar finançada pel govern català (en tot cas hauria de ser la Junta d'Andalusia qui hi aportés el finançament). Estem en un moment de crisi econòmica i el nostre govern no té pressupost ni tan sols per dur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Ivan fletxa Avinyó
9 d'abril de 2011, 20.10 h

#18 I què? Jo no defenso les subvencions socialistes a la Feria. Jo he contestat al comentari que deia que la Feria era un xiringuito socialista. Si era un xiringuito d'algú, era tan socialista com convergent, i tothom hi posava pasta sense miraments. I tots (socialistes i convergents) per treure vots.
I per que quedi clar, jo, que soc defensor dels dos tripartits (encara que no de tot el que han fet), una de les més grans decepcions va ser que no li tanquessin l'aixeta al mafiós de la FECA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
lluigi fletxa BCN
9 d'abril de 2011, 19.55 h

#9 Oblides que el govern andalús socialista subvenciona cada any la festa d'aquí. I que el PP seguirà amb tota seguretat fent-ho. Per que????? Per anticatalanisme??? per mantindre els catalans d'origen andalus emigrants tota la vida???


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Ivan fletxa Avinyó
9 d'abril de 2011, 18.23 h

#14 D'acord, retiro lo d'"anormal", però que consti que una persona que un foro d'Internet es fa passar per algú que no és, no sé si és gaire normal.

PD: Per una altra banda, està bé que demanis que no ens insultem entre nosaltres, però per la mateixa regla de tres s'hauria de demanar que no s'insultés ningú, encara que sigui el Duran Lleida, i això no passa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ivan fletxa Avinyó
9 d'abril de 2011, 18.17 h

#13 Llavors perquè dius que la Feria és un "xiringuito P$OElerrouxista". Si és així, explica'm tot el mamoneig que hi havia entre Pujol i la Feria durant el pujolisme i la carretada de milions que hi anaven cap a les butxaques del García Prieto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Argentina fletxa Terrassa
9 d'abril de 2011, 17.11 h

Ja serà hora que s'acabin aquests donatius a persones o entitats que no s'ho mereixen. Aquestes festes regionals les haurien de pagar els que volen celebra-les i si no que vagin al seu país d'origen que allà els sortirà gratis. A més crec fermament que se'ls hi hauria de treure tota la subvenció. Els catalans tenim problemes més greus per a resoldre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
9 d'abril de 2011, 16.52 h

A veure #9 i #13: Fins ara els comentaris a les notícies de Directe!Cat han estat un lloc en que cadascú ha pogut dir la seva sense insultar ni faltar al respecte a ningú. O és que volem convertir això en un forum d'aquests de "can paquetilla" que son terreny abonat a tota la colla de bords que només fan que intentar reventar-los? Ja veig que un li ha dit anormal a l'altre, i aquest a tractat d'imbècil al primer; mal fet l'un i l'altre, però alerta, perquè així comença una trifulca d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.