directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Catalunya Nord segueix sent del partit de Sarkozy

Els resultats de l'UMP són inferiors als esperats i Alain Juppé (foto), número dos de Sarkozy, ha dimitit

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'UMP ha guanyat còmodament a la Catalunya Nord. D'altra banda, al conjunt de l'Estat Francès el partit dels conservadors ha petit un retrocés que no li ha atorgat aquella amplia majoria que desitjava. EL número dos de Sarkozy, Alain Juppé, ha dimitit després d'haver perdut la seva circumscripció i inicia la primera crisis de govern. Tot i perdre, els socialistes augmenten en número de diputats. Aquí podreu consultar els resultats per circumscripció de la Catalunya Nord.
alain juppé eleccions franceses ministre frances medi ambient
Alain Juppé dimitiex del seu càrrec

Comparteix
   


Etiquetes
A la Catalunya Nord, Pyrenees Orientales, pels francesos, l'UMP de Sarkozy s'imposa clarament de nou. En les cuatre circumscripcions el candidat conservador treu més del 50% dels vots. Les dades exactes són: François Calvet, amb un 51,94% dels vots; Jacqueline Irles, amb un 50,25%; Arlette Franco, amb un 59,78%; i Daniel Mach, amb un 56,98%. Cliqueu aquí per a veure els resultats de la Catalunya Nord.

D'altra banda, al conjunt de l'Estat Francès, l'UMP també ha guanyat però s'ha reduït considerablement la distància amb els socialistes francesos. Aquests han incrementant els seus diputats amb un total de 57 escons més, passant així de 149 al 2003 a 206 des d'ahir. El retrocés del partit de Sarkozy ha estat molt més elevat del que s'esperava. Ha perdut un total de 14 diputats i és queda amb un total de 359.

La resta de forces són les següents: els centristes del MoDem treuen 5 escons, els verds 4 i els comunistes 18.

Aquesta derrota ja ha obert la primera crisis al govern de Sarkozy ja que el número dos del govern francès, Alain Juppé, ha dimitit per haver perdut a la seva circumscripció de Bordeus. El fins ara ministre de Medi Ambient i mà dreta de Sarkozy després de la patacada electoral ha decidit plegar.

Per acabar, una de les dades imprescindibles a explicar en una jornada electoral és l'abstenció. En aquesta segona volta de les legislatives quasi s'ha arribat a la mateixa xifra, molt elevada, ara del 39,4%, i que fa una setmana va ser de 39,56% en la primera volta.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.