directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Una cinquantena d'observadors internacionals validaran el bon funcionament de la consulta

Volen ser els garants de la 'transparència' de tot el procés i elogien l'organització del referèndum

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Alemanya, Flandes, Escòcia o el País Basc són alguns dels llocs de procedència dels 51 observadors internacionals que aquest diumenge vetllaran per el bon funcionament i la transparència en la consulta sobre la independència a Barcelona. En total, hauran estat 150 els observadors que hauran estat a Catalunya en les diverses onades de consultes celebrades. Per la seva banda, una de les responsables de les consultes en l'àmbit internacional, Anna Arqué, ha qualificat com un fet positiu que personalitats com el president de la Generalitat, Artur Mas, ja hagi participat. 'Però també hem d'entendre que és responsabilitat dels representants polítics el fet de donar exemple democràtic', ha matisat.
observadorso internacionals, 10a, consulta barcelona, barcelona decideix
Comparteix
   


Etiquetes
Arqué ha afegit que la participació i organització de les diverses consultes són un exemple que el poble català 'té arrelat el sentiment democràtic'. 'A ell', referint-se a Mas 'li va com anell al dit, perquè la consulta és de tots els ciutadans, perquè els que diuen que no a la independència també estan inclosos', ha constatat. 'No és casual que aquesta acte el fem a l'hotel Joan Carles I i ahir l'acte final es celebrés a l'antiga plaça de toros Les Arenes, situada a la plaça Espanya', ha comentat.

D'altra banda, Jan Jambon, portaveu de la NV-A ha assegurat estar 'molt orgullós' que la delegació flamenca sigui tant àmplia, amb tretze membres i tres líders del moviment de Flandes. En la roda de premsa s'ha difós, a més, un missatge en vídeo per part del líder de la NV-A, Bart de Weber. Parlant en català, ha afirmat que des de Flandes estaran 'colze a colze amb el poble de Catalunya', ha dit. 'Esperem finalitzar de manera pacífica aquesta lluita democràtica, molta sort i Visca Catalunya', ha conclòs. En quant a la celebració de la consulta, Jambon, el qual actuarà per tercera vegada com a observador en una consulta sobre la independència, ha assenyalat que 'les meves expectatives és que demà veurem el mateix nivell de transparència, democràcia i determinació'.

Entre els observadors també hi haurà el catedràtic de lingüística per la Universitat Autònoma de Madrid, Juan Carlos Moreno. 'Moltes vegades he comentat per necessitat democràtica a Madrid i en d'altres àmbits sobre el dret d'autodeterminació dels pobles basc, gallec i català', ha explicat. 'M'han respost que era un fet impossible, que comportaria un trencament o quelcom semblant a una guerra civil, sempre amb idees apocalíptiques', ha afegit. 'Tanmateix ara s'està demostrant que això es pot fer de manera pacífica, cívica', ha recalcat.

D'altra banda, per part del País Basc hi ha representants del PNB, d'EA i de l'Eskerra Abertzale, els quals han expressat el seu desig que prosperi allà una consulta de magnitud semblant a la que s'ha fet arreu de Catalunya, tot i que no obliden intents com el celebrat a Gernika. Galícia, el sud del Tirol, Dinamarca, Sardenya, Còrsega, Uganda, Puerto Rico o Turquia són altres indrets de procedència dels observadors.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
francescc fletxa Barclona
10 d'abril de 2011, 23.09 h

Quina satisfacció. Un cop més, la ciutadania estem expressant: Que els polític actuals no podem ni devem comptar amb ells i què a més, aquesta nit han tingut n mal somni, i han donat un gir Copernicà i s'han deixar veure per intentar no quedar amb la part més baixa de l'esqueno a la fresca. Preneu nota, que us passarem llista i haveu d'explicar-lo força be per què ens ho creiem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
10 d'abril de 2011, 11.06 h

Si... el resultat es prou significatiu....podria ser que TOT el GOVERN (fora d´algú que no estigués d´acord) i algú VALENT declarés JA LA INDEPENDENCIA? podria quedar TOT IGUAL per fer TOTA LA PAPERASSA NECESSARIA fins les eleccions URGENTS... les de maig per eixemple? (jo igual VOTARE INDEPENDENCIA,)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.