directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

De la Vega titlla la xiulada de 'fet aïllat' que 'no entela' el respecte dels espanyols a la monarquia i l'himne

Recorda que la monarquia és una de les institucions 'més i millor valorades' pels ciutadans a les enquestes

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha qualificat aquest dijous de 'fet aïllat' la xiulada que es va produir a l'inici de la final de la Copa del Rei que disputaven el Barça i l'Athletic de Bilbao, en el moment en què va començar a sonar l'himne espanyol, amb la presència dels reis. De la Vega ha remarcat que aquest fet 'en cap cas entela el sentir clarament majoritari de respecte de tots els espanyols' i ha assegurat que la monarquia és una de les institucions 'més i millor valorades' pels ciutadans a les enquestes. 'Els símbols són de tots, que són per a unir, que tothom respecta', ha dit.
Maria Teresa Fernández de la Vega a Moncloa
Maria Teresa Fernández de la Vega a Moncloa

Comparteix
   

Després de la reunió del Consell de Ministres, De la Vega ha volgut felicitar el FC Barcelona i l'Athletic de Bilbao com a campió i subcampió de la Copa del Rei. Una felicitació que també ha fet extensiva a les respectives aficions, que 'es van manifestar amb exquisida esportivitat al llarg dels noranta minuts del partit'. 'Van donar un exemple del que és l'esportivitat al camp', ha dit.

De la Vega, però, ha remarcat que 'no és bo barrejar política i esport', perquè són 'àmbits diferents'. La vicepresidenta ha afegit que 'segons diuen totes les enquestes, la monarquia és una de les institucions més i millor valorada per tots els espanyols' i que 'en un moment donat en un esdeveniment productiu puguin produir-se fets aïllats d'aquesta naturalesa, en cap cas entela el sentir clarament majoritari de respecte de tots els espanyols'.

'Els símbols són de tots, són símbols per unir que tothom respecta', ha dit, 'una cosa és l'himne i una altra la monarquia, però són símbols que ens representen a tots, que tots volem i apreciem, i que la majoria de ciutadans respecten, més enllà dels incidents concrets que s'hagin pogut produir'.

Cap directriu a TVE

D'altra banda, la vicepresidenta primera del govern espanyol ha remarcat que no hi va haver 'cap indicació absolutament de ningú' a TVE, que no va oferir el moment en que l'himne va sonar i es va produir la xiulada. 'En exercici de la seva autonomia, ha pres una decisió, ha donat explicacions públiques i no tinc res més a afegir', ha dit de la Vega. TVE ha destituït el seu cap d'esports per aquest fet.

De la Vega ha remarcat que aquest és un tema que 'està en l'àmbit de la corporació' de RTVE, que 'és independent'.Zaragoza titlla d''error' la xiulada a l'himne espanyol que 'semblava organitzada per Mayor Oreja'




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Meritxell fletxa Osona
15 de maig de 2009, 13.50 h

Vosaltres aneu dissimulant, censurant i manipulant que ja us ho trobareu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Isaac fletxa Hadano
15 de maig de 2009, 03.46 h

Els resprecte dels espanyols no, però el dels catalans i bascos, ja fa temps de l'han perdut. Si és que l'han tingut mai


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
dalbert fletxa Barcelona
14 de maig de 2009, 20.40 h

Entre moltes altres coses, la xiulada als Reis i al himne espanyol no es limita als seguidors del Barça i Bilbao. Es molt majoritari el sentiment desfavorable a la Monarquia, que és l'ùnica institució espanyol l'origen de la qual es el franquisme. Totes les lleis, regles i normes que protegeixen als Reis i a la Casas Rial són les mateixws que es varen dictar en l'época de Franco. No ha canviat en res de res. també cal dir que ningú de la Casa Reial enten o parla l'euskera i el català. U... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de maig de 2009, 17.47 h

Mireu Mireu quins sòcis estratègics té Esquerda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.