directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Demanen de 9 a 18 anys de presó pels islamistes que planejaven atemptar al metro de Barcelona

Tres dels acusats haurien planejat immolar-se

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola ha demanat penes de presó d'entre 9 i 18 anys pels onze suposats terroristes islamistes detinguts fa un any quan presumptament preparaven un atemptat suïcida al metro de Barcelona 'amb explosius'. El principal acusat, Mahoroof Ahmed Mirza, és considera el líder de la cèl·lula i per ell es demanen 18 anys de presó. Segons el fiscal, Ahmed va preparar un atemptat al metro per les 'dificultats' que presenta l'accés dels 'serveis d'emergència'. Tot i així, el fiscal no imputa a cap d'ells el delicte de conspiració per cometre atemptats sinó el de pertinença o col·laboració amb organització terrorista, tinença d'explosius i falsedat documental.
metro
Estació de metro de Barcelona

Comparteix
   

Segons explica el fiscal per cometre l'atemptat al metro, tres dels acusats -Ahmed Hafeez, Qadeer Malik i Shib Iqbal- exercirien com a terroristes suïcides i es farien esclatar 'amb el material electrònic necessari per l'activació d'explosius' al carrer de Santa Madrona.

Per provar-ho, s'explica que el 17 de gener de 2008, Malik va llançar a les escombraries dos paquets buits de piles, una altra caixa buida de guants de làtex, unes alicates, vuit connectors de presa de corrent d'ordinador, un rellotge, un temporitzador, una targeta de telèfon i uns cables.

Un dels dubtes que va generar el cas i que va explicar el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, era perquè si eren terroristes suïcides tenien dispositius de control remot dels explosius. El fiscal relata en el seu escrit que 'els acusats que havien de realitzar els atacs suïcides anirien previstos de mecanismes d'activació de la càrrega explosiva a distància per assegurar-se els responsables del grup que cometrien l'acció suïcida'.

A les ordres d'un aliat d'Osama Bin Laden


Un altre de les proves que exposa el fiscal per la demanda de presó és el vídeo reivindicatiu del moviment Tehrik e Taliban Pakistana, en el què el seu portaveu, Maulvi Omar, assegurava: 'el de Barcelona va ser conduit per 12 dels nostres homes.

Segons el fiscal, treballaven a les ordres del dirigent pakistaní aliat d'Osama Bin Laden Mehsud Amir Baitullah, que voli efectuar 'peticions que, en cas de no ser ateses, desencadenarien en d'altres atemptats terroristes'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.