directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Les sales de cinema protesten per la Llei del cine

Les sales no volen complir un seguit de normes que els obliga la nova llei

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Avui dilluns serà bastant difícil anar al cinema. Les sales d'arreu de l'Estat Espanyol tancaran les 24 hores d'avui en senyal de protesta a la nova Llei de Cinema. Aquesta per exemple obliga a tenir en pantalla un determinat número de pel·lícules espanyoles en cartell. Les sales es queixen que posar una pel·lícula espanyola és sinònim de pèrdues. Ara la FECE ha iniciat contactes amb les forces polítiques per arribar a acords.
cinema cine butaques sales pel·licules
Butaques d'un cinema buit

Comparteix
   


Etiquetes
Avui dilluns, al 90% dels cinemes de l'Estat espanyol tancaran. Llàstima perquè dilluns sol ser el dia de l'espectador o el dia de la parella o qualsevol altre invent per fer el preu de les entrades més assequible o més ajustat al que realment hauria de costar anar al cinema. I perquè tancaran tantes sales? Doncs perquè aquestes volen protestar per la Llei del Cinema que impulsa el govern i ho faran amb una aturada de 24 hores avui dilluns.

La Federació de Cines d'Espanya (FECE), de la qual depenen unes 4.000 sales de cinema, no comparteixen que la nova llei els obligui a la supressió de la quota de pantalla, l'obligació de programar un determinat nombre de pel·lícules espanyoles, o una sèrie de contraprestacions fiscals o d'un altre tipus a canvi del que suposa l'aplicació d'aquesta quota.

El principal argument de les sales és que "una sala en la qual es projecte cinema espanyol és una sala oberta i buida, la qual cosa suposa una gran pèrdua". La FECE, també ha iniciat una ronda de trobades amb els principals partits polítics per traslladar-los la posició del sector i que es tinguin en compte algunes de les seves "demandes històriques". La FECE ja s'ha trobat amb el PP, CiU, el BNG i IU, i espera reunir-se en breu amb el PSOE i la resta.

La dada

Dues marques cinematogràfiques no tancaran i són la cadena de cinemes Renoir i les gestionades per Alta Films, que quasi arriben al centenar de pantalles. No es sumen a la protesta per tal d'evitar una imatge de "rabieta inoportuna per no haver estat a l'altura de les circumstàncies", ja que han indicat que en el seu moment es podria haver arribat a acords.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Antoni Kirchner fletxa Vallirana
18 de juny de 2007, 19.55 h

Què és un empresari de cinèma? Jo no n'he vist molts (dos, tres, cinc?) en els mercats de cinèma veient les "novetats" de la propera temporada i en fa molts d'anys que conec quasi tots els mercats europeus.
Diuen que perden diners amb el cinema europeu? Amb quin cinema europeu? I amb les moltes i moltíssimes pel.lícules de tercera categoria de producció nordamericana, no em perden de diners?
El primer problema de molts empresaris de cinèma (amb les excepcions que corresponguin) és que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Àlex fletxa Sant Vicenç dels Horts
18 de juny de 2007, 15.38 h

Això de la vaga en dilluns fa riure. Si volen que la seva vaga tingui ressó, que la facin en cap de setmana!

Ah no, que llavors perdrien molts calerons.

Doncs què voleu que us digui, no em fan cap llàstima aquests empresaris que l'únic criteri que tenen per programar una o una altra pel.lícula són els calerons que hi guanyaran.

Per cert, si aquesta quota de cinema fos de cinema en català... us imagineu la que s'organtizaria?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.