directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 18:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

En els 10 primers minuts del dia, BCN Decideix ja ha aconseguit 1.000 vots

Els barcelonins responen massivament a la consulta independentista · Al llarg del matí, votaran Xavier Trias, Joan Puigcercós, Oriol Pujol i Dolors Camats, entre d'altres

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La consulta sobre la independència de Catalunya que celebra avui Barcelona va camí de ser un èxit de participació. Si dimarts directe!cat ja va avançar que la consulta havia assolit pràcticament els mateixos vots anticipats que tots els que es van emetre durant la consulta sobre la reforma de la Diagonal, ara que les urnes ja són obertes, les perspectives continuen sent optimistes. Segons que ha informat BCN Decideix, en els 10 primers minuts del dia ja s'han aconseguit 1.000 vots. Durant el dia d'avui, han anunciat que votaran el secretari general de CDC, Oriol Pujol, el candidat a l'alcaldia de Barcelona de CiU, Xavier Trias, el president d'ERC, Joan Puigcercós, el nou portaveu de les JERC, Gerard Gómez, el candidat a l'alcaldia d'ICV Ricard Gomà, la portaveu parlamentària d'ICV, Dolors Camats, el candidat de Solidaritat a l'alcaldia de Barcelona, Santiago Espot, i el candidat de la CUP Xavier Monge, entre d'altres.
BCN Decideix, consulta, Anna Sahun
Comparteix
   


Etiquetes
A les nou d'aquest matí s'han obert els col·legis electorals per la consulta independentista de Barcelona. Més d'un milió de barcelonins estan cridats a les urnes per votar sobre la independència de Catalunya. Els votants tenen l'oportunitat de respondre a la pregunta 'Està d'acord que la nació catalana es converteixi en un Estat de dret, independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea?'.

En total, 554 municipis catalans hauran participat en aquest cicle de consultes que es va iniciar el 13 de setembre del 2009 a Arenys de Munt.

Observadors internacionals
Ahir dissabte van arribar a Barcelona la cinquantena d'observadors internacionals que vetllaran per el bon funcionament de la consulta. Volen ser els garants de la 'transparència' de tot el procés i elogien l'organització del referèndum. En total, hauran estat 150 els observadors que han estat a Catalunya en les diverses onades de consultes celebrades. Per la seva banda, una de les responsables de les consultes en l'àmbit internacional, Anna Arqué, ha qualificat com un fet positiu que personalitats com el president de la Generalitat, Artur Mas, ja hagi participat. Així mateix, ha matisat que 'és responsabilitat dels representants polítics el fet de donar exemple democràtic'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.