directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un grupuscle espanyolista demana la suspensió de les autonomies catalana i basca

Es fan dir Alternativa Española i s'emparen en la constitució

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Alternativa Española és un grupuscle d'espanyols radicalitzats al conservadorisme i la dreta més carrinclona que ja ha anat realitzant diferents accions passades de voltes. Ara demana la suspensió de l'autonomia de Catalunya i el País Basc. Diuen que no es treuen de la màniga la idea sinó que queda recollit a l'article 155 de la Constitució Espanyola.
Rafael López secretari general de Alternativa española
Rafael López secretari general de AES

Comparteix
   


Etiquetes
Alternativa Española (AES) és així com es defineix: "Los hombres y mujeres que ponemos en marcha Alternativa Española, lo hacemos para defender España, los españoles y de su identidad; de los Valores y Principios inspirados en la Ley Natural y la doctrina moral y social cristiana; de defensa de los valores morales basados en la Norma, de la vida y la familia; de humanización de la vida económica y de limpieza de la vida pública española".

Doncs bé, ara el secretari general d'aquesta formació, Rafael López Diéguez, ha proposat al govern espanyol que suspengui l'autonomia de Catalunya i Euskadi en aplicació de l'article 155 de la Constitució, i ha alertat que Navarra "no pot ser moneda de canvi". Al final d'una manifestació a la plaça de Chamberí i davant d'un centenar de persones, López Diéguez ha defensat que no era una idea que es treia "de la màniga: ho diu la Constitució". A més, el dirigent ha rebutjat qualsevol "negociació" que qüestioni l'espanyolitat de Navarra o l'actual conformació territorial de la comunitat foral.

Què diu l'article 155 de la CE?

1. Si una Comunitat Autònoma no complia les obligacions que la Constitució o altres lleis li imposaven, o actuava de forma que atemptés greument contra l'interès general d'Espanya, el Govern, previ requeriment desatès fet al President de la Comunitat Autònoma, amb l'aprovació per majoria absoluta del Senat, podrà adoptar les mesures necessàries per tal d'obligar-la al compliment forçós de les dites obligacions o per tal de protegir l'interès general esmentat.

2. Per a l'execució de les mesures previstes a l'apartat anterior, el Govern podrà donar instruccions a totes les autoritats de les Comunitats Autònomes.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Català fletxa Sant Kinti de les Manoles
18 de juny de 2007, 19.04 h

Que ens les suspenguin per tenir un estat pròpi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Bucarest fletxa Barcelona
18 de juny de 2007, 18.01 h

Oh, com m'agraden aquests grupuscules, n'hi hauria d'haver molts més. Quants més n'hi hagi, més fàcil serà que la gent situï Espanya a la lligueta de les repúbliques exsoviètiques colpistes de l'Àsia Central, els 'bantustans' tribals de l'Àfrica meridional, els règims islàmics tocats del bolet i d'altres disfuncions polítiques del planeta. Visca Alternativa Española! Gràcies per existir! Que n'hi hagi més! 'Pásalo'!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.