directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Catalunya-Espanya: L'ambaixada espanyola a Rússia diu que la seva selecció és una farsa

Arran del partit Catalunya-Espanya, l'embaixador espanyol nega l'Estatut i titlla també a Catalunya com una regió

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Catalunya-Espanya continua cuejant, i comencen a destapar-se les mobilitzacions espanyolistes per intentar impedir el partit. L'ambaixador espanyol va enviar una carta d'urgència a l'ambaixador rus demanant explícitament que el conjunt que es feia dir Selecció Espanyola de futbol sala no era legal i que no representava a Espanya. Per tant no podia vestir-se amb l'uniforme oficial i molt menys utilitzar l'himne espanyol. Aquesta és la solució que van trobar adequada perquè no es pogués dir que Catalunya i Espanya s'havien enfrontant en un partit oficial. Podeu llegir-ne aquí la carta sencera.
seleccio catalana futbol sala catalunya
La selecció de Catalunya de futbol sala

Comparteix
   


Etiquetes
"Las autoridades españolas informan a las autoridades rusas que este supuesto equipo español no representa a España i que por tanto no puede utilizar ni el nombre ni la bandera española"

Quin mal que els hi fa! És increïble llegir la carta sencera. directe!cat us la ofereix. Un cop acabada la lectura se'ns queda una barreja de somrís i regust amargant. No cal dir que l'ambaixada espanyola, el mateix dia del partit internacional oficial entre Catalunya i Espanya a la Copa del Món de futbol sala celebrada a Sibèria, s'afanyà a boicotejar l'acte. La carta també diu " este evento está siendo utilizado políticamente ya que seria la primera vez que un equipo deportivo que representa a la Comunidad Autonoma (región) de Catalunya se enfrentará a un equipo "nacional" español y la primera vez que un equipo se hace pasar por el nacional de España". És ridícul.

Reaccions al Congrés

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha anunciat que el seu grup parlamentari registrarà avui dilluns la petició de compareixença urgent del titular espanyol d’Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, la ministra espanyola d’Educació i Esports, Mercedes Cabrera i del Secretari d’Estat espanyol per a l’esport, Jaime Lissavetzky. I ho farà perquè donin explicacions arran de la carta ja citada més amunt que l’ambaixador espanyol va enviar d'urgència a l'ambaixador rus i que es va adreçar a les autoritats del país per tal d’evitar que pogués celebrar-se amb normalitat el partit Catalunya-Espanya corresponent al mundialet de futbol sala organitzat a la localitat russa de Iakutsk.

Tardà ha "lamentat profundament les fosques maniobres dels aparells de l’Estat per tal d’impedir un acte que hauria d’haver transcorregut amb total normalitat en tractar-se de dues federacions privades que competien en un torneig organitzat per l’Associació Mundial de Futbol Sala". En aquest sentit ha demanat a les autoritats espanyoles que "cessin immediatament del seu càrrec a l’ambaixador espanyol a Moscou per la seva actitud antidemocràtica i intervencionista en un àmbit que no és de la seva competència". Per Tardà, "és lamentable el cas viscut i la histèria espanyola que es desferma cada vegada que Catalunya demostra el seu potencial esportiu i fa una passa en la seva normalització com a nació esportiva, moment en què els hi salta l’automàtic i s’activen tots els ariets de la catalanofòbia, en aquest cas de la catalanofòbia esportiva".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
19 de juny de 2007, 02.52 h

A l'encapçalament de l'article: no es diu "Arrel de" (traducció de "A raíz de"), sinó "Arran de". Esmeneu-ho, si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jo fletxa BCN
18 de juny de 2007, 23.48 h

Estic d´acord amb l´ambaixador Espanyol, la seva selecció és una farsai de les grosses. Sobretot la de futbol que fa el ridícul any rera any.

I si no fos pels jugadors catalans., Espanya no gunayaria res en quasi cap Esport. Bàsquet, hockeys, waterpolo,motor...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Martí fletxa Mataró
18 de juny de 2007, 19.11 h

A Tribuna Catalana hi ha una crònica sobre el tema bastant bona. Us la recomano:

http://www.tribuna.cat/Not%EDcies/Destacada/L%27ambaixada_espanyola_va_pressionar_perqu%E8_son%E9s_l%27himne_estatal_quan_jugu%E9s_Catalunya/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.