directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Bressola organitza una trobada d'empresaris per fomentar l'espai econòmic català

Aposten per 'diluir una mica més la frontera' i promoure possibilitats de negoci

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La Fundació La Bressola, que té per finalitat principal protegir i promoure l'obra educativa de La Bressola que gestiona set escoles catalanes primàries i una de secundària a la Catalunya del Nord, ha organitzat amb l'Ajuntament del Soler (Rosselló) una trobada d'empreses de banda i banda de les Alberes amb la finalitat de fomentar l'espai econòmic català transfronterer. El director general de La Bressola, Joan Pere Le Bihan, considera que 'més enllà de la seva feina lingüística i pedagògica', La Bressola també 'podia servir de passaport perquè les empreses es coneguessin millor entre elles i poguessin aprofitar plenament el que gràcies a la construcció europea ens permet ja la llei'.

Comparteix
   

Per l'empresari gironí, Xavier Albertí, inspirador de la trobada, la finalitat de l'iniciativa era 'diluir una mica més la frontera' i 'buscar la possibilitat de fer negocis entre dues zones que són properes geogràficament i culturalment' però que durant molts anys van ser 'separades i a vegades fins i tot antagonistes'.

Malgrat el fre que representa la crisi mundial actual, el geògraf Joan Pere Gensane que ha analitzat l'evolució econòmica a les comarques gironines i a la Catalunya del Nord durant aquests últims 30 anys, ha dit que tant el creixement demogràfic com el posicionament estratègic d'aquests territoris que són econòmicament complementaris, afavoreixen l'emergència d'un espai econòmic transfronterer.

A més a més, la millora de les comunicacions amb l'arribada del tren d'alta velocitat, oferirà 'noves oportunitats', la qüestió ha dit Gensane és si 'podrem o sabrem aprofitar-les'.

Malgrat el tractat de Schengen i la lliure circulació de les persones, els serveis i els béns, els participants a la trobada han reconegut que encara perduren nombroses 'barreres psicològiques' i que la mateixa organització vertical dels gremis professionals i de les organitzacions patronals que per treballar han de passar per Madrid o París, dificulten els intercanvis entre Perpinyà i Girona.

En total una trentena d'empresaris han participat a aquesta primera trobada a títol personal o com a membres d'associacions empresarials com Femcat de Catalunya o Fem Feina de la Catalunya del Nord que ja treballen per donar a coneixer i promoure iniciatives economiques i empreses dels seus territoris respectius.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.