directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 22:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El festival de Canes projecta una selecció de curtmetratges catalans

Un curt d'Àlex Brendenmühl participa a la competició oficial

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una selecció de curtmetratges catalans s'ha mostrat aquest cap de setmana al Festival de Canes, en una sessió especial en la qual hi havia 'Worstward ho', d'Àlex Brendenmühl, que competeix a la secció oficial. El passi de curts s'ha fet al Short Film Corner, un espai del Mercat del Cinema en el qual Catalan Films de la Generalitat hi té un estand per promocionar una seixantena de promotores, a part de Filmax, que en té un de propi. Una altra pel·lícula amb participació catalana, a més del llargmetratge a concurs oficial 'Maps of the sound of Tokyo', d'Isabel Coixet, és el també llarg 'Hierro', del canari Gabe Ibáñez, que es veurà a la secció paral·lela de la Setmana de la Crítica.
catalan films canes
Comparteix
   

Els nou curtmetratges de la selecció catalana han atret una quinzena de compradors, segons ha explicat la coordinadora del departament internacional de Catalan Films, Carme Puig. A part d'Àlex Brendenmühl, els altres vuit realitzadors eren Pedro B. Abreu, Gemma Martínez, David Ciurana, Daniel Torres, Pau Camarasa, Poli Nuévalos, Víctor Azaustre i Joan C. Martorell.

'Worstward ho', de Brendenmühl, i que es tradueix per 'Rumb a pitjor', és el fruit d'un somni del seu autor reflectit després en un paisatge del Gironès. En ell, dos joves vestits de futbolistes es perden al bosc i troben una noia de la qual s'enamoren i insisteixen perquè continuï l'aventura amb ells.

'Vam rodar a la vora del Ter, entre xarxes elèctriques, granges de porcs, cotxes i avions. Enmig d'una filera de pollancres, hi havia moltes prostitutes i russos pescant. Era molt estrany. Algú hi ha vist un paisatge del Volga', ho defineix el mateix Brendenmühl, que és professionalment actor.

De fet, el seu contacte amb Canes es remunta a l'any 2003 quan va ser protagonista de 'Las horas del día', que el barceloní Jaime Rosales va presentar a la Quinzena dels Realitzadors. Després, hi va tornar també com actor el 2007 amb 'Yo', de Rafa Cortés, a la Setmana de la Crítica.

L'actual curtmetratge és la seva primera incursió darrera la càmera, amb un rodatge el novembre passat en què hi van participar una dotzena d'amics. Un muntatge el març passat, just per presentar-lo a les diferents seccions de Canes. Finalment, va ser seleccionat a la categoria oficial, dins el Palau de Festivals, conjuntament amb d'altres vuit curtmetratges d'altres països. El passi es farà dissabte, 23, la penúltima jornada abans de la cerimònian d'entrega de premis. Brendenmühl anirà i tornarà de Barcelona aquesta setmana que ve per representar, entremig, l'obra 'Dead cat bounce' al Teatre Lliure.

Setmana de la Crítica


D'altra banda, l'estand de Catalan Films també promociona el llargmetratge 'Hierro', òpera prima del canari Gabe Ibáñez, que ha estat produïda per Telecinco Cinema, Madrugada Films i la catalana Roxbury Pictures. Es tracta d'una història obsessiva a la illa de Hierro, amb lena Anaya, Bea Segura, Kaiet Rodríguez i Andrés Herrera. El film es projectarà aquest dilluns, fora del Palau de Festivals i fora de competició, a la Setmana de la Crítica, en una gala especial dedicada a la cinematografia de l'estat espanyol, on s'espera la presència del barceloní Juan Antonio Bayona.

Al Mercat Cinema, també es projecten unes altres tretze pel·lícules d'autors o productors catalans: Patxi Amézcua ('25 karats'), Lalo García ('7.5. steps'), Roberto Castón ('Ander'), José Antonio Quirós ('Ashes from skay'), Jesús Garay ('Elosïse'), Andrea Martínez ('Insignificants things'), Santiago Lapeira ('Masons'), Joaquim Oristell ('Mediterranean food'), Rigoberto Pérezcano ('Northless'), Daniel Benmayor ('Paintball'), Ferran Audí ('The frost'), Claudia Llosa ('The milk of sorrow') i Jordi Llombart ('Magic jorney to Africa). El film de Llombart és el primer de l'estat espanyol de la història realitzat en tres dimensions i personatges reals.

'Aquests primers dies hem notat una baixada molt gran al mercat, però sabem que molta gent arriba precisament el cap de setmana. Sí que es nota la crisi. Hi ha molt festival, però el que ha baixat és la indústria', explica Carme Puig, de Catalan Films, que precisa que els dies d'estada dels promotors s'han escurçat.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.