directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alguns membres i exmembres d'ICV i EUiA no votaran per Romeva a les europees

Donen suport a Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Membres i exmembres d'ICV i d'EUiA ha donat suport la candidatura de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a Catalunya i Izquierda Anticapitalista a les eleccions al Parlament Europeu. L'exregidor de l'ajuntament de Premià de Mar i militant de Revolta Global, Àngel Pagès, ha ressaltat, en declaracions a l'ACN, que la iniciativa de donar suport a la candidatura respon a que els que procedeixen de l'espai d'ICV-EUiA creuen que 'hi ha una deriva del projecte cap a posicions de pura i mera gestió del sistema'. 'No cal entrar en el dilema si cal constituir una força de govern, sinó aixecar una alternativa anticapitalista, de combat i que trenqui amb les lògiques de gestió', ha remarcat. Pagès ja va ser un dels impulsors del corrent crític Manifest de Maig. L'actor Jordi Dauder tanca simbòlicament aquesta candidatura.
raul romeva icv
Comparteix
   

De fet, Pagès ha dit que aquesta 'deriva iniciada amb l'última Assemblea d'ICV fa que es passi de la deriva al col·lapse d'un projecte polític subordinat als interessos del PSC i amb els lògiques de Govern'. Pagès ha criticat que això implica 'la concepció de la mateixa política com un instrument professional'. Així mateix, ha admès que en les bases d'ICV hi ha 'un desencís que fa que gent opti per continuar dins del projecte per convicció i que altres abandonin la militància i s'incorporin a altres projectes'.

En el document 'Per una esquerra anticapitalista', critiquen que ICV-EUiA aplicant mesures 'allunyades de les seves bases socials, confrontades amb els moviments socials, amb l'ecologisme i, darrerament, participant d'inusitades formes de repressió policial i de control social'.

El manifest critica l'existència 'd'una mostra de força generalitzada dels partits i de les polítiques de la dreta populista que fomenta la seva hegemonia en base a plantejaments obertament autoritaris, excloents i ultraliberals'. 'Al mateix temps', afegeix, 'davant d'aquestes tendències de la dreta, es constata un cop més l'assumpció del relat social-liberal de part de l'esquerra socialdemòcrata i la subordinació a aquesta per part d'organitzacions que es reclamen de l'esquerra socialista, verda o alternativa'. En aquest sentit, també ha criticat 'una deriva política en tota regla cap al social-liberalisme quan es constata quines són les polítiques que aplica el govern de la Generalitat i, en concret, ICV-EUiA'.

Segons el comunicat, entre els firmants hi ha persones com Pagès, Toni Guirao, exregidor de l'Ajuntament de Mataró i expresident local d'ICV; Mariano López, dirigent veïnal de Sant Vicenç dels Horts i membre d'ICV; Carlos Castillo Borrego, advocat del Sindicat Ferroviari, membre d'EUiA desde la seva fundació; Jose Carlos Fernández Franco, sindicalista del Sindicat Ferroviari i d'EUiA; Juan Clemente, membre d'EUiA i sindicalista del Sindicat Ferroviari; Paco Díaz, sindicalista i exmembre d'EUiA de Gavà; Júlia Morell, exadherida de Joves d'Esquerra Verda de Barcelona; Juana Heredia, independent vinculada ICV a Malgrat de Mar; Ruben Pocino, exmembre de al Coalició d'Esquerres de Premià de Mar.

La candidatura de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista I'Izquierda Anticapitalista, encapçalada per Esther Vivas, està formada per activistes de moviments socials i persones independents de diversos àmbits com l'excoordinador d'Unió de Pagesos Pep Riera o l'actor Jordi Dauder, que tanca simbòlicament la llista.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
20 de maig de 2009, 12.20 h

Home!, pel que sé, als llocs a on han "gaudit" del "socialisme real", digas-li URSS i satèl.lits, d' explotació, esclavització, masclisme i racisme no n'anaben pas mancats, no, a més d'altres petites futeses com manca de llibertat, gulags...etc.



El millor és preguntar als que han gaudit d'aquest sistema si els agradaria tornar-hi, i sembla que no, que el sistema capitalista, certament, te mancances, però ni comparables amb el "socialisme real". A més, les penes, amb lliberta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Roger fletxa Barcelona
19 de maig de 2009, 18.43 h

Lluis estàs tronat i ets curt de mires.No és qüestió de si s'es marxista o no, sino que cal una revolta social per canviar aquest sistema tan injust, explotador,esclavitzador,machista i racista com és el capitalisme.Ja sabem que aquí és molt dificil movilitzar a la gent,entre altres coses perquè els mitjans ens amaguen informació i es despista a la gent amb l'opi del poble,el futbol (ep, i soc del Barça),a diferencia de França on el NPA pot tenir un 10% dels vots. Alguna cosa s'està ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
lluis fletxa Sant Cugat
19 de maig de 2009, 15.29 h

Òstia. Encara hi ha gent que duu la boina marxista que molts ja pensàvem retirada els encants vells.

Quina evolució¡¡¡ Si señor; L`evoució és només pels disidents, aquells que volen enfonsar el paradís socialista del home nou.I en aquests se`ls s`ha de fer fora, perquè no contaminin els ideals del poble traballaor anti-capitalista.

A tot el que fa tufo de capitalisme se`l ha d`enfrontar, lluitar contra ell i anihilar-lo. Només amb l`ajut de Cuba, Veneçuela, Rússia, Ira... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.