directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pujol creu que té 'tota la lògica' que exconsellers seus es proclamin independentistes

Ell aposta per una reacció més continguda

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha assegurat aquest dimarts que té 'tota la lògica del món' que, donat el tracte rebut per Catalunya, hi hagi exconsellers dels seus governs a la Generalitat que es proclamin independentistes. Pujol ho ha dit en referència a l'Associació Independentista Sobirania i Justícia, impulsada per l'exconseller Agustí Bassols, entrevistat aquest dimarts per directe!cat, i amb el suport d'altres exconsellers, com Max Cahner i Joan Vallvé. Pujol, però, ha advertit que 'no s'hi apunta', tot i que tampoc 'ho critica'. Pujol, però, ha apostat per una reacció contundent, però que no passi per la proclamació de la independència.
jordi pujol llibre
Comparteix
   

Per l'expresident, 'no tindria lògica que el tracte rebut en els últims anys per Catalunya, de manera particular els últims 3 o 4 anys, no provoqués alguna resposta'. De fet, ha recordat que el mateix president de la Generalitat, José Montilla, parla de 'desafecció' i que 'si ho planteja deu ser per alguna cosa'. 'Si Montilla parla de desafecció, té tota la lògica del món que Bassols, que ha estat un nacionalista de tota la vida, també tingui el seu tipus de reacció', ha dit.

Pujol, però, ha avisat que no s'apunta a aquesta iniciativa, perquè està 'retirat', i ha apostat perquè Catalunya 'recuperi molt el sentit de la seriositat, el sentit del bé comú i de l'eficàcia'. Pujol creu que, davant el tracte que rep Catalunya, es pot optar per la independència o per una reivindicació més continguda, per la qual ell aposta. En tot cas, 'el que no podem és rendir-nos i semblar que no ha passat res'.

Durant la presentació de llibre 'Esmorzars amb Jordi Pujol', del periodista Joaquim Roglan, l'expresident ha fet el següent advertiment: 'anem justets de tot, de diners, de poder polític, de consideració, del que els altres consideren que és la nostra dignitat, i de respecte, i malgastar i fer coses una mica absurdes no ens ho podem permetre'.

L'expresident creu que la relació entre Catalunya i l'estat espanyol s'ha 'esguerrat', perquè no es compleix l'equilibri d'una de les parts. Pujol ha dit que Catalunya es comprometia a contribuir a 'l'estabilitat, la governabilitat i la continuïtat' a l'Estat, mentre que 'Catalunya havia de tenir un tracte just'. 'Durant una pila d'anys es va anar aconseguint', ha dit, però 's'ha trencat'.

'Em deien victimista'

Pujol ha dit que la Generalitat 'no té calers' i està 'ofegada'. 'I quan jo deia que estava ofegat, els que ara manen diuen que era victimista, que em queixava per vici i que administravem malament', ha lamentat. Una actitud que Pujol ha contrastat amb l'actual de CiU, que considera que té 'un gran mèrit perquè no diu això'. De fet, també ha elogiat l'actitud de la federació nacionalista en la negociació de la Llei d'educació de Catalunya (LEC).

Davant de la situació actual, tant des del punt de vista polític com econòmic, Pujol ha advertit: 'Jo estic preocupat, però em nego a estar desanimat, no ens ho podem permetre'. Sobre el corredor del mediterrani, Pujol ha recordat que ja l'any 1986 va demanar a l'eurodiputat de CiU Carles Gasòliba que hi treballés.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
20 de maig de 2009, 10.34 h

Amb Quims, l'independentisme, a Catalunya, mai tirará endevant.



Potser és que es tracta d'aixó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
MariaL fletxa Londres
20 de maig de 2009, 03.07 h

Quim, tanta prepotencia i ignorancia fa llastima. A veure si pots dir quelcom intel.ligent. Es una bona noticia que CiU es sobiranitzi. Potser et penses que podriem plantejar-nos la independencia sense el treball de reconstruccio nacional dels governs Pujol?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC
19 de maig de 2009, 21.44 h

Ara ja podem entendre perquè amb 24 anys de pujolisme i ciu no hem passat de la miniautonomia descafeinada que només ha servit per enriquir botiflerots com pujol, que és així com passarà a la història de Catalunya com el més gran dels botiflers que hem tingut. La federació regionalista mai mourà un dit per les nostres llibertats perquè és plena de botiflerots llepaculs al amo i interesos partidistes i particulars que no pensen més que en ells mateixos i creuen que Catalunya és el se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.