directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Simó veuria bé donar incentius per la compra de vehicles que es fabriquin a Catalunya

CiU critica el 'silenci' de Montilla

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha apostat pels incentius a la compra de vehicles que es fabriquin a Catalunya perquè 'això retroalimentaria les mesures de suport i les gestions fetes pel Govern'. De fet, Simó ha indicat que entendria que les ajudes a l'automoció anunciades pel govern espanyol 'es fessin com a mesura complementària, però fixant unes condicions que tenen a veure amb la situació catalana'. Sobre els ajuts a la compra d'automòbils, ha recordat que el seu partit considera que la proposta és 'unilateral, improvisada' i que 'representa una deslleialtat institucional absoluta' perquè 'l'Estat ha deixat la pilota al Govern'.
anna simo erc parlament
Comparteix
   

Simó ha criticat que quan Catalunya 'no té la liquiditat suficient ni el nou sistema de finançament' el govern espanyol embranca el Govern 'amb una nova mesura que suposa una nova despesa'. En aquest sentit, Simó ha apuntat que 'curiosament el Govern més endeutat, el del País Valencià, resulta que doblarà l'ajuda i donarà 1.000 euros'. 'Cadascú té les prioritats que té', ha subratllat.

'Hem donat suport a les accions que va fer el Govern de mesures complementàries a la indústria de l'automòbil, que tenien un muntant de 500 milions euros, mesures molt coherents i ajustades a les necessitats catalanes', ha indicat. En tot cas, ha afegit, només entendria 'que aquest estudi de viabilitat tècnic i econòmic que està fent el Govern per valorar la proposta es faci en aquesta línia de complementarietat i d'acord amb la realitat catalana'.

ICV-EUiA creu que no és una prioritat

Per la seva part, la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolos Camats, ha dit que el Govern ha de fer un anàlisis de la bondat de la mesura i de les possibilitats de millorar-la des de Catalunya. 'El Govern va ser molt ràpid ha dir que aquestes mesures no es poden prendre sense consultar als governs', ha destacat. 'Des de Catalunya s'ha de prioritzar i decidir si els recursos que hi ha han d'anar en aquestes mesures o altres', ha manifestat. En qualsevol cas, ha destacat que aquesta mesura no entra entre les prioritàries per encarar la crisi econòmica. 'El Govern no ho plantejat com a necessari a Catalunya', ha apuntat.

CiU critica el 'silenci' de Montilla

'Sorprèn el silenci amb que actua el president Montilla sobre les propostes del govern espanyol', ha dit per la seva part el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol. 'El seu silenci evidencia per tristesa de tots que no el tenen per a res, ni per consulta en el moment de proposar', ha destacat. 'De proposar ho diem perquè ni José Montilla ha estat capaç de defensar que l'esmena conjunta del PSOE i CiU era bona per Catalunya', ha manifestat. 'Amb aquest silenci amb aquesta esmena es poda en evidència que no el tenen per a res', ha assenyalat.

Així mateix, ha declarat que 'el silenci de Montilla ha evidenciat la submissió dels 25 diputats a les ordres de Zapatero i del PSOE' i que el tripartit està 'esberlat', ja que 'no s'ha pogut acordar res de la carpeta catalana'.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.