directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La presentació de Sobirania i Justícia omple a vessar l'Ateneu Barcelonès

Heribert Barrera, Alfons López Tena, Rut Carandell i Elisenda Paluzie eren entre el públic

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'Associació Independentista Sobirania i Justícia s'ha presentat aquest dimarts públicament en un acte multitudinari a l'Ateneu Barcelonès amb l'objectiu de reivindicar la independència de Catalunya com a 'necessària i possible'. Es tracta d'una associació declarada obertament independentista impulsada per exalts càrrecs de CiU a executius de Jordi Pujol i, de fet, està presidida per l'exconseller de Justícia i membre històric d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Agustí Bassols (entrevistat per directe!cat) , que ha advertit que 'comença a estar en joc la pròpia supervivència' dels catalans. Durant l'acte també s'ha defensat la 'viabilitat' econòmica de la independència per a Catalunya. L'associació ja ha aconseguit, abans de la seva presentació, més de 800 adherits.

sobirania i justícia
Comparteix
   

La sala d'actes de l'Ateneu Barcelonès ha quedat petita, amb uns 300 assistents, per a la presentació de la nova associació, que s'ha fet amb una senyera en un costat de l'escenari i amb una estelada a l'altre. A més dels impulsors de l'associació, a la fila zero ha destacat la presència de l'expresident del Parlament, Heribert Barrera. Entre altres, també hi eren presents l'exvocal del Consell General del Poder Judicial Alfons López Tena, la dirigent de Reagrupament Rut Carandell, o alguns dirigents del col·lectiu El Matí. No hi havia, però, presència de cap dirigent de cap força política.

En la presentació ha pres la paraula el mateix Bassols, que ha fet una crida per 'mantenir la dignitat dels catalans, garantir el futur i el progrés de Catalunya i la supervivència nacional amb caràcter definitiu'. Bassols ha remarcat que l'assoliment de la independència depèn dels propis catalans, 'creant una majoria social el més àmplia possible'.

També han pres la paraula el també exconseller de CiU Max Cahner i l'economista Jacint Ros Hombravella. Aquest últim ha defensat la viabilitat econòmica de la independència i s'ha declarat un 'reformista decebut' que ha intentat fer 'pedagogia' a l'estat espanyol.

Per la seva banda, l'escriptora Patrícia Gabancho ha remarcat que no forma ni formarà part de l'associació, però s'ha mostrat partidària que hi hagi a Catalunya una diversitat de plataformes independentistes per tal que puguin abraçar amplis sectors de la societat. Gabancho creu que, un cop passats 30 anys de democràtica, 'l'estat espanyol s'ha cansat de l'estat de les autonomies'. A més, ha remarcat que la independència 'es fa, no la demanes', ha descartat que puguin 'sortir els tancs al carrer', ja que no interessa a un estat que vol ser al G-8, i no creu que es produeixi una 'fractura social'.

L'encarregada de llegir el manifest ha estat l'actriu Carme Sansa. Entre altres qüestions, el text justifica la independència com a 'necessària i possible', perquè és 'l'única solució que supera definitivament els problemes entre Catalunya i Espanya'. A més, es remarca que 'només depèn fonamentalment de la voluntat dels catalans'. El manifest afegeix que 'aquest camí només demana la unitat dels catalans, al marge de la pertinença a qualsevol partit, a opcions polítiques, als orígens o altres particularitats'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
21 de maig de 2009, 08.33 h

És un pas més cap el sobiranisme. Benvinguts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC
20 de maig de 2009, 19.31 h

El tontet que sempre es presenta com a exvotant i és un ultraconvergent que no ha votat mai ningú més que els regionalistes, se li ha vist massa el llautó, això si es que té edat per votar que ho dubto molt, per cert és una llastima que els regionalistes descafeinats exfrente de juventudes falangistas no es creguin Catalunya més que com el seu "cortijo" particular. A cagar a la via!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de maig de 2009, 10.31 h

Veus!, a aquests si que me'ls crec. Als de la calçotada, no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.