directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Oriol Pujol: 'Anem dues passes enrere del moviment de les consultes'

Diu que els temps de la política i els moviments cívics no coincideixen però pren nota per portar el dret a decidir al pacte fiscal

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha felicitat aquest diumenge al vespre els organitzadors de la consulta sobiranista a Barcelona, sobretot per l''èxit' de participació, que ha superat el 21%. Tot i així, ha admès que els temps de la política i els moviments socials 'sovint no coincideixen', però ha assegurat que CiU 'pren bona nota' del resultat i apostarà pel dret a decidir en l'àmbit del pacte fiscal, que 'aixopluga' a bona part dels catalans. A més, ha criticat els que han 'ridiculitzat' la consulta com, segons ell, ha fet l'alcalde, Jordi Hereu, a qui ha recordat que el referèndum de la Diagonal va tenir menys participació. Pujol ha admès que CiU va 'dues passes enrere' del moviment de les consultes.
oriol pujol, 10a, consulta, ciu, cdc
Comparteix
   


Etiquetes
En una compareixença a la seu central de Barcelona Decideix, Pujol ha dit que, abans de conèixer els resultats de l'escrutini la participació ja ha estat 'realment important'. Per això ha felicitat els voluntaris per la 'feina ben feta', però també ho ha personalitzat en Alfred Bosch, el portaveu de l'organització.

El dirigent convergent ha recordat una conversa amb Bosch quan s'iniciava el procés de la consulta i ha admès que la data del 10 d'abril fos la més adequada per la seva proximitat a les eleccions municipals, que podrien 'potinejar' i 'polititzar' la consulta. Per això, els ha felicitat pel 'coratge' d'haver tirat endavant igualment malgrat 'els riscos'. Segons ell, les consultes han 'trencat motlles i pors'.

Oriol Pujol ha explicitat que CiU 'no ha liderat per res aquest procés, ni l'ha organitzat', però ha donat suport als organitzadors de cada localitat que els ho han demanat. Igualment, però, creu que el posicionament del president de la Generalitat, Artur Mas, i de l'expresident Jordi Pujol també han ajudat a la participació.

Segons ell, el resultat d'aquest diumenge demostra que 'el país no es posa límit', i ha admès que els partits polítics 'no poden no atendre' aquests processos de la societat civil tot i que potser van 'un o dos passos per darrere', perquè 'els temps de la política i els moviments socials no acaben d'encaixar'. Tot i així, considera que el procés és un 'moviment tectònic, tot i que alguns el considerin lent, a favor de la radicalitat democràtica'.

Dret a decidir, de moment només pel pacte fiscal
'Entenem que el moviment és tectònic, però és imprescindible, necessari i urgent articular el dret a decidir', que, en el cas de CiU vol abanderar i centrar, en els propers anys en el pacte fiscal, que 'aixopluga' bona part de la ciutadania, segons ell.

'D'aquest resultat, se n'ha d'extreure una lliçó pels que ho ridiculitzen, la lliçó que això és inequívoc, que segueix una línia imparable', ha considerat. Per això, ha qualificat de 'ridícul' el resultat de participació del referèndum de la Diagonal, en comparació al de la consulta sobiranista, ja que aquell va tenir pressupost i suport públic darrere. 'Qualsevol institució pot quedar al marge de la consulta, però cap la pot ridiculitzar. Poden no recolzar-ho, però no és legítim que ho ridiculitzin', ha reblat.

Mas, 'sorprès' per la participació
Pujol ha explicat que ha mantingut una conversa amb Mas i aquest ha mostrat 'sorpresa' per la participació, perquè 'probablement' no és el resultat que la majoria s'esperava.

Sobre la possible incoherència de votar dimecres que ve en contra d'un projecte de llei per la independència al Parlament, Pujol ha insistit que els tempos polítics no són iguals que els socials i ha instat a retirar la proposta perquè 'no és oportú ni correcte' que surti derrotada.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
11 d'abril de 2011, 14.45 h

El joc de CiU es diu "la puta i la Ramoneta".
Ara aplaudeixen la consulta per no perdre els independentistes que van votar CiU (que saben que són més del compte), i després es posicionaran en contra de la llei d'independència perquè "això no toca". Vaja Pujolet, em pensava que n'havies après del teu pare que ha trigat 30 anys a obrir els ulls. Tu ja comences a ser grandet, i tens l'experiència i el testimoni de ton pare. Ah, perdó! No recordava que estàs escalfant cadira al Parlament,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tranquil fletxa Sants.
11 d'abril de 2011, 14.02 h

És curiós diu que va dues passes enrera com si estiguessin seguint el mateix camí. I en realitat segueixen un camí que va cap a un altre lloc. Volen anar cap a un pacte fiscal que al cap de poc la nova legislació que aprovarà l'estat el convertirà en paper mullat.

Si realment anessin dues passes enrera el que farien ara és treballar pel mateix objectiu i no per un peix al cova 2.0.

Una mica de valor, una mica de coherència, una mica d'empatia amb la ciutadania, guanyeu-vos el sou i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Salva fletxa Països Catalans
11 d'abril de 2011, 12.55 h

Tu vas un munt de passes enrera de tot, ignorant de la vida...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 d'abril de 2011, 08.53 h

Oriol Pujol: 'Anem dues passes enrere del moviment de les consultes'

El poble va 10Anys davant!

Una gran lliçó pels polítics que no volen ni la llibertat de Catalunya ni que siguem el quart estat més ric d'Europa. (PP, CiU, PSOE-psc, C's, ICV).

Trapitgeu de peu a terra i serviu a Catalunya i no pas els vostres interessos d'una vegada.

Declareu l'estat català, covards!


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.