directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament aprova el nomenament de Madero com a director de l'Oficina Antifrau

CiU i PP s'abstenen · El Govern ha hagut de canviar la llei per poder-ho aprovar malgrat el desacord de l'oposició

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Parlament ha aprovat aquest dimecres el nomenament del fiscal David Martínez Madero com a director de l'Oficina Antifrau de Catalunya. Ho ha fet amb els vots de tripartit i dos del Grup Mixt, ja que el parlamentari Antonio Robles no hi era present. Hi ha hagut un vot contrari, però en haver estat votació secreta es desconeix quin parlamentari ha estat. Els grups de CiU i del PP català s'han abstingut a aquest nomenament i mostrat la seva disconformitat amb l'Oficina Antifrau. El Govern ha hagut de modificar la Llei de l'Oficina Antifrau per poder aprovar el nomenament de Madero sense el suport de l'oposició després que CiU i PP s'hagin mantingut contraris al nom proposat per l'executiu.
david madero oficina antifrau
Comparteix
   

L'elecció s'ha fet en la segona volta. En la primera es reclamava 3/5 parts del Parlament que no s'han aconseguit, però en la segona s'han obtingut la majoria absoluta amb 72 diputats.

David Pérez, del PSC, ha indicat que 'ha estat un procés consensuat i s'han aprovat 50 esmenes de CiU'. 'Ha passat dues vegades pel Consell Consultiu', ha recordat, al temps que ha lamentat que el procés d'aquesta Oficina hagi estat 'massa llarg'. Mentre, Laia Ortiz, d'ICV-EUiA, ha indicat que 'no toca parlar de la llei ni del candidat perquè això ja es va fer'. 'No volem allargar debats perquè és fruit d'una resistència a aplicar una llei que és vigent', ha destacat. 'Volem que l'oficina es posi en marxa el més aviat possible', ha afegit.

Per la seva part, el parlamentari d'ERC Xavier Vendrell ha apuntat que aquest és un debat que té esgotat als parlamentaris. En aquest context, li ha preguntat a CiU on 'està la seva cultura de govern'. 'On és el sentit, el respecte per les institucions democràtiques pel país i lleis aprovades pel Parlament', ha dit. 'Els hi vaig dir que ERC discrepa d'algunes lleis que regeixen els ordenaments jurídics', ha explicat. Al mateix temps ha posat com exemple que el seu partit creu que va ser un error l'Estatut, però l'acata i el fa complir.

José Domingo, del Grup Mixt, ha assenyalat que votarien a favor de Madero i ha assenyalat que ja hi haurà ocasió de veure si han encertat que és la presentació de la memòria anual sobre el mes de setembre i octubre.

Les abstencions de CiU i el PP català

El diputat de CiU Lluís Corominas ha començat la seva intervenció, de nou, criticant l'organisme, ja que, segons ha dit, 'no té cabuda en l'ordenament jurídic'. No obstant això, ha dit que es vota el candidat, tot i que el seu partit està en contra de l'Oficina. 'El grup vol fer palès el respecte i la consideració per la solida trajectòria professional de Madero', ha indicat moments abans d'anunciar que el seu partit s'abstindria.

Belén Pajares, del PP català, ha anunciat que el seu partit també s'abstindria com CiU, però ha qüestionat la normativa, ja que el tripartit 'ha volgut tirar endavant sigui com sigui l'Oficina Antifrau'. 'Nosaltres tenim un altre model d'Oficina que té adscripció a la Sindicatura de Comptes', ha manifestat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
20 de maig de 2009, 15.29 h

Un altre xiringuito per endollar a amics i coneguts...i mentres tant, un dèficit que heredaran els nostres fills que ja va pels 5.000 milions d' €.



Aquests del tripartit son insaciables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.