directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 07:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Hereu reconeix la 'rellevància' del 10A però considera que l'independentisme encara és 'minoritari'

El candidat del PSC rebutja que la consulta es pugui comparar amb el referèndum de la Diagonal

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari de Política Municipal del PSC i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha negat aquest dilluns que es pugui comparar la consulta sobre la independència que es va celebrar aquest diumenge a la capital catalana amb el referèndum de la Diagonal, que va tenir una participació inferior. 'No té res a veure', ha dit, 'la pregunta és molt diferent' i és 'normal' que hi hagi 'participacions diferents'. Hereu ha tornat a carregar contra CiU, a qui veu fent 'comèdia' 'poc seriós' perquè tindrà una posició diferent dimecres al Parlament. A més, ha remarcat que l'independentisme és 'minoritari' a Catalunya i que amb un 20% dels ciutadans 'no es construeix un projecte estratègic nacional'.
jordi hereu
Comparteix
   


Etiquetes
Un dia després de la consulta independentista a Barcelona, l'alcalde de la capital catalana ha expressat en nom del PSC el 'respecte' del partit per aquesta iniciativa, tot i remarcar que el seu projecte no és el dels socialistes catalans. Tot i que Hereu ha destacat que hi ha hagut una participació 'rellevant', que s'ha situat al voltant del 20%, també ha deixat clar que els independentistes són 'minoritaris' a Catalunya.

El PSC sosté que 'majoritàriament' s'han mobilitzat els ciutadans independentistes i ha deixat clar que, a més del 20% de ciutadans que hi van participar, hi ha un 80% de ciutadans que 'no s'han vist interpel·lats' per la consulta. 'Hi ha una majoria que ha vist un exercici de democràcia que responia a uns objectius que no compartia i que ha vist amb respecte i amb passivitat', ha dit, 'però això no vol dir que no existeixi, sinó que hi ha una altra majoria que està per altres horitzons'. 'Amb un 20%, un tampoc construeix un projecte estratègic nacional', ha dit.

Hereu ha insistit en carregar contra CiU per la seva actitud amb la consulta, ja que la veu amb 'oportunisme polític', tot citant explícitament el seu rival a les municipals, Xavier Trias. Hereu considera 'poc seriós' que hi hagi donat suport i que dimecres, al Parlament, no avali la tramitació d'una llei per a la declaració d'independència. 'Dimecres veurem si algunes forces polítiques que abonen la participació i participen a la consulta es pronuncien en un sentit diferent, contradictori, en seu parlamentària'. Hereu ha remarcat que els dirigents de CiU hauran dit 'sí a la consulta' i 'no allà on la decisió podria tenir alguna conseqüència efectiva'.

Per Hereu, 'és poc seriós ser incoherent amb uns principis que són importants', tot instant als qui han donat suport a la consulta a 'trobar alguna viabilitat' perquè sinó generaran 'frustració'. Hereu ha advertit que els 'carrerons sense sortida no ajuden a la confiança' i ha lamentat el 'tacticisme' amb aquest tema.

L'alcalde de Barcelona ha rebutjat que es pugui comparar aquesta consulta amb la de la Diagonal que va promoure l'Ajuntament i que va tenir una participació inferior. 'El que es preguntava era rellevant pel país i voler-ho assimilar a una consulta que versava sobre la transformació urbanística d'un carrer no és fer-li un gran favor als objectius de la consulta', ha dit. Per Hereu, 'no té res a veure' i 'la pregunta és molt diferent'. Per això, creu fins i tot 'normal' que es generin 'participacions diferents'.

Respecte per Castells

D'altra banda, els socialistes catalans han mostrat respecte per l'exconseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, que va votar a la consulta. 'Em sembla absolutament legítim que algú hi participi', ha dit, tot recordant que han mirat la consulta amb 'respecte'.

Hereu ha descartat que en el debat intern del congrés de la tardor es pugui plantejar el debat sobre l'independentisme, tot recordant que el PSC és un partit 'catalanista' que 'té una implicació per fer una Espanya diversa i plurinacional'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
12 d'abril de 2011, 13.28 h

El Sr Hereu no ha votat, el Sr Montilla no ha votat, el Sr Iceta no ha votat el Sr Zaragoza........ i aquets senyors volen el meu vot per continuar manant a Barcelona??? ho tenen clar: continuo pensant que sa de votar a qui volguem pero sobretot a partits d´opinio CATALANA i no CENTRALISTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ferran fletxa Sant Sadurni d'Anoia
11 d'abril de 2011, 22.32 h

A la ciutat de Barcelona han votat "si" 230.590 persones; si restessim d'aquests vots la totalitat dels vots de menors de 18 anys i els immigrants (13.394) encara el vot afirmatiu independentista arribaria als 217.196 vots.
El Sr. Hereu va ser votat a les eleccions municipals del 2007 per 182.104 electors. La diferència entre el vot independentista a Barcelona i l'electorat que va votar Hereu és de 35.092 vots a favor del vot indpendentista.
35.092 és una xifra superior al cens total -habita... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
11 d'abril de 2011, 19.34 h

Què vol dir minoritari ? No és pot obligar tothom a pensar i fer decisions. Únics que poden fer decisions són la gent que volen fer-los. Si hi ha la gent que no volen participar que això importa a ningú ? Egoistes i la gent que només pensa a un i mateix no poden condicionar la gent que esta preparat a fer que calqui que el món i vida serià millor per tothom ( fins i tot pels egoistes i la gent que pensa a un i mateix ). Jordi Hereu diu que independentistes són minoria però fins ara a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 d'abril de 2011, 17.22 h

algú li ha preguntat algo? podria estar calladet


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.