directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i PSOE voten en contra d'una esmena que defensava la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

Al·leguen motius tècnics

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

CiU i PSOE han votat en contra de l'esmena d'ERC a la Llei de Telecomunicacions que instava al govern espanyol a 'planificar un múltiplex digital d'àmbit autonòmic amb l'objectiu que els programes digitals de la televisió pública de titularitat d'una comunitat autònoma puguin ser emesos dins l'àmbit geogràfic d'altres'. Fonts del PSOE han assegurat a l'ACN que no estan en desacord amb el fons de l'esmena però creuen que s'abordarà i s'aprovarà amb el debat al Congrés de la Llei general de l'audiovisual. Afegeixen que aquest Reial Decret elimina el límit del 50% a les freqüències que poden assignar els territoris a les emissores públiques. D'aquesta manera, a Catalunya 'hi cabrà' l'emissió de Canal 9.
carrasqueta valència acpv tv3 tancament
Comparteix
   

Els dos partits asseguren que l'esmena d'ERC no s'ha presentat dins el context adequat i que aquest és el motiu que els ha portat a votar en contra. Fonts de CiU consultades per l'ACN asseguren, com diu el PSOE, que la reciprocitat d'emissions entre TV3 i Canal 9 es discutirà dins el marc de la Llei general de l'audiovisual que s'espera que arribi en poc temps al Congrés. Asseguren que aquest Reial Decret urgent té com objectiu evitar els monopolis televisius i facilitar les fusions, no així proporcionar la reciprocitat. A més a més, afegeixen que gràcies a CiU s'ha eliminat de la Llei punts que envaïen competències de la Generalitat. En aquest apartat el PP s'ha abstingut. Finalment la Llei ha quedat aprovada amb els vots del PSOE i CiU, Esquerra ha optat per abstenir-se.

El PSC diu que obre la porta a emetre Canal 9 a Catalunya


La diputada del PSC, Lourdes Muñoz, s'ha felicitat per l'aprovació del Reial Decret de mesures urgents en matèria de Telecomunicacions. Muñoz està satisfeta perquè, tal com ha quedat el text finalment aprovat, 'es recullen les demandes de la Generalitat en aquesta matèria' i es respecten les seves competències. El Reial Decret aprovat no limita al 50% les freqüències que poden assignar les comunitats autònomes a les emissores públiques. D'aquesta manera, ha recalcat la diputada del PSC, en l'espectre de televisió de Catalunya hi cabran els canals que té previstos la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i també les freqüències de la televisió valenciana, Canal 9.

ERC es declara sorpresa

El diputat d'ERC, Francesc Canet, ha explicat que 'el fet de tirar endarrere aquesta esmena, és una manera d'evitar la reciprocitat de TV3-Canal 9 i de TV3-IB3'. Un posicionament 'sorprenent' 'per qui sempre s'ha atribuït la defensa de la reciprocitat, però que a l'hora de la veritat no té cap tipus de problema per impedir una esmena que hagués suposat assegurar poder veure totes les televisions dels Països Catalans que formen part de l'estat espanyol’, ha afirmat Canet.

Asseguren des d'ERC que 'no només han votat en contra d'una solució per permetre veure TV3 al País Valencià i les Illes i permetre la reciprocitat de les seves televisions, també s'han oposat a una altra esmena que hagués facilitat la lluita contra les ràdios il·legals' i encara una tercera esmena d'Esquerra per tal d’afavorir les 'televisions de proximitat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.