directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El cicle Catalunya Cinema impulsarà la marca de 'cinema català' amb entrades a tres euros

La iniciativa es durà a terme a nou ciutats de Catalunya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La Generalitat ha posat en marxa el cicle Catalunya Cinema amb l'objectiu d'impulsar la marca 'cinema català' augmentant la visibilitat de les pel·lícules catalanes i obrir-se a nous públics que fins ara no hi estaven familiaritzats. Al llarg d'aquesta setmana es projectaran deu pel·lícules catalanes d'èxit amb entrades a tres euros entre les quals 'Pa Negre' o el drama 'Elisa K'. El director de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Fèlix Riera, ha destacat el fet que 'la qualitat del producte' i 'els èxits a taquilla' han ajudat a la 'internacionalització' del cinema català. El cicle s'ha posat en marxa a Barcelona, Girona, Tarragona, la Seu d'Urgell, Figueres, Reus, Tàrrega, Tortosa i Vic han estat les ciutats escollides.
pa negre
Comparteix
   


Etiquetes
La campanya Catalunya Cinema té com a objectiu difondre el cinema català per tot el territori, posant de manifest el prestigi i èxit de les produccions catalanes a les pantalles. És per això que durant els cinc dies que dura el cicle, sales de cinema de nou ciutats de Catalunya han programat entre reestrenes i títols recents un total de deu projeccions.

Les pel·lícules s'han escollit basant-se en dos criteris: films que han aconseguit premis a festivals de primer nivell i altres que han obtingut gran èxit a taquilla. Entre el primer grup s'hi troba 'Aita', 'Bicicleta, Cullera, Poma', 'Elisa K', 'La mosquitera' i 'Pa Negre'. Pel que fa als films que han tingut més èxit de taquilla, es projectarà 'Herois', 'You will meet a tall dark stranger (Coneixeràs l'home dels teus somnis)', 'Buried', 'Viatge màgic a l'Àfrica' i 'Bruc'.

Cada dia hi haurà dues sessions, a les set de la tarda i a tres quarts de deu del vespre. Un cop acabada la projecció, els protagonistes del film compartiran la seva experiència amb el públic en un col·loqui.

El proper 16 d'abril a les dotze del migdia, la Filmoteca de Catalunya acollirà l'acte de cloenda de la setmana Catalunya Cinema que consistirà en un debat sobre 'La creació i el cinema català' i que comptarà amb la participació de Riera i alguns dels directors de les pel·lícules que s'han projectat.

Internacionalització del cinema català
Per la seva banda, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha dit que 'Catalunya no serà un país normal fins que la gent no pugui veure cinema en la seva llengua'. El batlle ha afegit que Catalunya ja té 'una indústria del cinema en català i catalana important que destaca a nivell internacional i que anirà a més'.

En aquest sentit, Fèlix Riera ha explicat que l'idioma 'és un element menor des del punt de vista de l'espectador'. El director de l'ICIC ha fet esment del fet que 'Pa Negre' s'estrenés a Madrid i la versió original en català fos més vista que la pel·lícula en castellà.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.