directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 20:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El pare de Guillem Agulló, assassinat fa 18 anys, aposta per educar en valors per eradicar les agressions feixistes

Acció Popular contra la Impunitat ha recordat el jove militant de Maulets mort a mans d'un grup d'ultradreta en l'aniversari del seu assassinat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El pare de Guillem Agulló, el jove militant de Maulets assassinat avui fa 18 anys per un grup d'ultradreta, lamenta que en aquest temps 'han canviat poques coses' però observa com algunes institucions s'adonen que aquests crims 'són un fenomen preocupant'. Guillem Agulló, pare del jove, ha fet aquestes declaracions abans de l'acte organitzat per Acció Popular contra la Impunitat en record del seu fill i en memòria de les víctimes de l'odi. Agulló ha posat com a exemple les fiscalies d'odi a Catalunya i Madrid i ha insistit en la necessitat de crear-ne una al País Valencià. El pare del jove assassinat ha considerat però que el millor per evitar les agressions és educar en valors i no grans condemnes.
pares, guillem agulló
Comparteix
   


Etiquetes
Demana una fiscalia especialitzada en delictes d'odi
Guillem Agulló pare ha observat en declaracions a l'ACN que aquest tipus de delictes de violència xenòfoba, racista, homòfoba o per motius ideològics han augmentat en els darrers anys però ho emmarca en el fet que ara 'el que no es considerava una agressió racista o d'odi, hui es considera perquè són evidents, abans això no apareixia als papers'. En aquest sentit, ha insistit en la necessitat de la creació d'una fiscalia especialitzada en delictes d'odi al País Valencià perquè 'ací els grups ultra són més perillosos i ho necessitem més que en cap altra banda' ha dit.

En relació amb les condemnes als autors d'assassinats o crims d'odi, Agulló ha mantingut que en la seva opinió 'més anys de pena no rehabiliten els assassins, el que sóc conscient és que si hi ha una educació per la tolerància, la convivència, la diferència, aquests actes de violència no es produiran'.

El pare del jove militant de Maulets assassinat l'11 d'abril de 1993 a Montanejos (Alt Millars) per un grup de joves d'ultradreta, ha recordat el judici a l'assassí confés del seu fill, Pedro Cuevas, com 'una pantomima'. Agulló ha dit que 'volien despolititzar el tema i allò esdevingué un circ mediàtic d'una total impunitat perquè estic convençut que els assassins tenien una protecció elevada'. L'assassí va acabar complint només 4 dels 16 anys als quals va ser condemnat i posteriorment fins i tot es va presentar en la llista electoral del partit ultra Alianza Nacional a Xiva (Foia de Bunyol).

Ni oblit ni perdó
'Jo dic ni oblit ni perdó però tampoc desitge la mort de ningú, ni de l'assassí del meu fill', ha recordat Guillem Agulló afegint que troba 'un escàndol que de 16 anys de condemna només n'haja complert quatre i que no se n'haja penedit'.

El pare del jove maulet ha dit que tant ell com la seva dona continuaran lluitant perquè 'ens ha tocat patir les conseqüències d'un assassinat d'odi i d'intolerància però com que ja venim d'una cultura de lluita antifeixista i de resistència contra allò que supose la intolerància i la violència ho farem fins les últimes conseqüències'.

El cas Agulló
Aquest dilluns ha fet 18 anys que un grup de joves d'ultradreta va assassinar a Montanejos (Alt Millars) el militant independentista de Maulets, Guillem Agulló. Des d'ençà, han estat innombrables els actes d'homenatge al jove de Burjassot (Horta Nord), convertit en símbol de la lluita antifeixista.

El judici contra l'assassí confés d'Agulló, Pedro Cuevas, es va celebrar a Castelló de la Plana l'any 1995 i va estar envoltat de polèmica. L'acusació popular de Maules es va acabar retirant en no estar d'acord amb el procediment mentre que el jutge va condemnar Pedro Cuevas a 16 anys de presó dels quals només en va complir quatre. La resta del grup va ser absolt per manca de proves, sense que el jutge hi veiés motivacions polítiques en cap dels cassos.

Guillem Agulló és recordat cada 11 d'abril des d'aquell 1993 amb diversos actes com el d'aquest dilluns al centre Octubre o el que s'ha fet al seu municipi natal, una concentració que inicia la Setmana Antifeixista, organitzada per l'associació Ca Bassot.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
jordi fletxa barcelona
12 d'abril de 2011, 20.49 h

Guillem Agulló ni oblit ni perdó!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ANTON fletxa san jose
12 d'abril de 2011, 16.45 h

Aquesta es la Justicia espanyola.....assasinar un "maulet" son cuatre anys i poden possar pancartes al 10-A, assasinar un espanyol son 250 anys i els que rebutgen la violencia no es poden presentar a les eleccions com Sortu ¿seran altres 250 anys?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
12 d'abril de 2011, 15.32 h

A veure, amb 18 anys no han pogut saver quí ha sigut un dels seus ASSESSINS? Quina classe de investigadors tenim? Quin pais es aquest? Algú espera que prescrivi el cas? O ARA ja es diputat d'algun partit politic? Quina vergonya, que han de pensar els pares d'aquest pobre noi? La justicia es bona, els que l'han aplicar...... no tant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 d'abril de 2011, 15.07 h

Entre tant il.legalitzen sortu els feixistes amb totes les victimes que arrosseguen campen com i per on volen!
Visca Catalunya Lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.