directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 04:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iniciativa Internacionalista pot concórrer a les europees

El Constitucional estima positivament el recurs presentat contra la decisió del Suprem d'il·legalitzar-la

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La candidatura Iniciativa Internacionalista (II) podrà concórrer a les eleccions europees del 7 de juny (vídeo electoral). El ple del Tribunal Constitucional espanyol ho va acordar ahir després d'atendre positivament el recurs presentat contra la decisió de la Sala 61 del Tribunal Suprem, que va anular la candidatura adduint que estava 'infiltrada' per ETA-Batasuna.
iniciativa internacionalista, josep garganté, Josep Maria Loperena
Comparteix
   


Etiquetes
Els magistrats han treballat a contra-rellotge per fer pública la decisió abans de les 12 de la nit en què va començar oficialment la campanya electoral als comicis europeus. Els magistrats consideren que no hi ha prou proves de pes per anular la candidatura, que d'aquesta manera podrà participar a les eleccions i fer campanya a partir d'aquesta mateixa mitja nit.

Segons els magistrats del TC, els arguments aportats per la fiscalia i l'advocacia de l'Estat 'no tenen preu entitat provatòria', i per tant 'no justifiquen el sacrifici dels drets fonamentals de participació política en termes d'igualtat, i la lliure defensa i promoció de la seva ideologia'.

En la interlocutòria que s'ha fet pública, els magistrats assenyalen que en aquest cas 'no existeixen elements que acreditin l'existència de vincles d'ordre financer o de suport material entre ETA-Batasuna i Iniciativa Internacionalista', i les proves presentades per la fiscalia 'només demostren' que aquesta candidatura està impulsada per agrupacions d'esquerra independentistes i sobiranistes.

El TC també recorda que el fet que els avalistes procedeixin de l'esquerra aberzale 'no pot suposar un indici de successió o continuïtat' de Batasuna per ell mateix, i que no ha quedat acreditat que els dirigents dels partits de la coalició estiguin implicats en les formacions il·legalitzades

El cap de llista de la formació, el dramaturg Alfonso Sastre, ha rebut durant aquesta setmana el suport d'organitzacions socials i intel·lectuals en diversos punts de l'Estat que consideren que l'anul·lació de la llista suposaria un atemptat contra les llibertats democràtiques.

El Suprem va anular la llista argumentant que Iniciativa Internacionalista ha estat 'instrumentalitzada' per part de 'partits polítics il·legalitzats' amb l'objectiu de burlar la Llei de partits i les sentències que han decretat la desaparició de les paperetes de totes les formacions de l'esquerra independentista basca. Els magistrats apuntaven que dels 50 candidats i deu suplents d'Iniciativa Internacionalista, 23 tenen relació amb l'entorn de Batasuna.

No obstant, membres del Tribunal Constitucional ja havien advertit en declaracions a alguns mitjans que veien 'dificultats' per mantenir l'anul·lació de la candidatura. Un dels motius pels el govern espanyol i la fiscalia van demanar-ne la il·legalització és perquè no condemna específicament els atemptats d'ETA, però els magistrats consideren que les proves no són tan sòlides com en altres casos com ANB.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
MARIA fletxa TARRAGONA
22 de maig de 2009, 14.33 h

Des de Catalunya també podem votar Iniciativa Internacionalista? I com es comptabilitzen els vots, és un vot perdut votar des d'una província que no sigui Barcelona?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.