directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Arrenca la campanya electoral a les europees

Els partits presenten els seus espots i les idees principals del seu programa

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Divendres a les 00:00 ha començat oficialment la campanya electoral per a tots els candidats. Durant la passada nit s’han presentat els espots de campanya i els principals eixos dels programes de cada partit. Per una banda, Tremosa ha demanat el vot útil als catalanistes per a defensar els interessos del país a Europa. Paral·lelament, Junqueras ha apel·lat a la 'consciència' d'Europa davant el tracte de l'Estat espanyol cap a Catalunya. Moments després, Romeva ha apostat pel canvi real a Europa davant l'hegemonia de populars i socialistes. El president de Catalunya ha donat suport a Maria Badia en clau espanyola afirmant que ‘es va derrotar McCain i ara derrotarem Rajoy i Vidal-Quadras'. Justament, el Partit Popular ha destacat que ell és la solució a la crisi.
eleccions europees 7 de juny
Comparteix
   

Tremosa demana el vot útil
El cap de llista de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha demanat aquest dijous a la nit el vot massiu de tots els catalanistes 'preocupats per la defensa dels interessos catalans a Europa' perquè aquesta cambra és la 'única' institució europea des d'on els catalans poden defensar els interessos locals fent-los 'compatibles' amb la construcció europea. Tremosa s'ha presentat com el candidat de l'únic partit que defensarà els interessos de Catalunya a Europa i, per això, ha demanat el vot útil sota el lema 'Ara Catalunya. Ara CiU' en una festa, que ha suposat el tret de sortida per a la campanya electoral que conclourà el proper 7 de juny amb les eleccions al Parlament.


Junqueras explica el maltractament l'Estat espanyol cap a Catalunya


El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha apel·lat, en l'acte d'inici de campanya, a la 'sensibilitat democràtica' i a la 'consciència' d'Europa davant el tracte que l'estat espanyol cap a Catalunya, i ha apostat per anar a 'buscar aliats'. Junqueras ha expressat la seva voluntat d'anar a Europa a denunciar aquest 'menyspreu'. 'Europa és un àmbit adequat per denunciar aquest tipus de perjudicis que causa l'Estat espanyol en contra dels nostres interessos', ha dit. Junqueras també ha aprofitat l'acte d'inici de campanya per llençar la seva primera proposta, una iniciativa ciutadana europea per aconseguir l'oficialitat del català a Europa.


Romeva apel·la a un canvi


El candidat d'ICV i EUiA a les eleccions europees, Raül Romeva, ha donat el tret de sortida a la campanya electoral advertint davant 'la inutilitat del vot útil'. Sota el lema 'Crisi de dretes, solucions d'esquerres, Romeva ha criticat el missatge llançat pels socialistes, en què novament utilitzen la imatge del PP, i ha recordat que un 80% de les decisions preses pel Parlament Europeu han estat acordades conjuntament pels populars i els socialistes. Així, el candidat ecosocialista ha considerat ambdós partits com a 'dues cares d'una mateixa moneda'. El que cal, i el que 'només' ICV i EUiA representen, segons ha assegurat Romeva, és un 'canvi de polítiques', una Europa 'completament diferent'.

Montilla ajuda a Maria Badia

El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha estat molt taxatiu en l'inici de campanya de les europees quan ha assegurat: 'El novembre es va derrotar en McCain i ara derrotarem a Rajoy, Vidal Quadras, Mayor Oreja, Berlusconi, i tota la dreta europea que és la que actualment té majoria al Parlament'. Amb referències a la victòria de l'actual president dels EUA Barack Obama, Montilla ha demanat als socialistes catalans implicació per explicar que 'no és el mateix una Europa governada per la dreta, com ara, que governada per l'esquerra'.


El Partit Popular com a solució a la crisi

'Ara Solucions'. És el lema de la campanya electoral del Partit Popular pels comicis europeus del pròxim 7 de juny. Així ho han fet públic la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i el candidat al parlament europeu, Aleix Vidal-Quadras, en el primer míting de la campanya del partit, que s'ha celebrat al casinet d'Hostafrancs de Barcelona poc abans d'arribar a la mitja nit. Vidal- Quadras ha assegurat que el país sortirà de la crisi gràcies al coratge dels homes i dones del PP. Sánchez Camacho, per la seva banda, ha afirmat que el seu partit és la millor opció per a generar riquesa i acabar amb l'atur.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
23 de maig de 2009, 13.39 h

Sorpresa! L'exvotant de l'Estartit i infiltrat i votant des de sempre de CyU, comentant la notícia el primer!! I carregant contra ERC! Ostres, quina novetat!! Què passa? Que el comentari al Digital i a l'e-notícies no va tan ben pagat? Quin fàstic i quina repulsió produeixes.

La ràbia et deu consumir i se't deu fotre ben viu. Xinxa't!!!!! Que encara heu/has d'esperar a tocar cuixa!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
23 de maig de 2009, 12.29 h

Qualsevol vot que no sigui l´independentista és llençar-lo a les escombraries.Ni regionalistes descafeinats=ciu, ni psc=psoe=pp, ni ecosocialistes=sucursalistes ens han servit mai de res a la pràctica més aviat ens han anat en contra. CATALANS INDEPENDÈNCIA ARA I AQUÍ!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Roger fletxa Barcelona
22 de maig de 2009, 18.46 h

Sempre igual, només publiciten els mateixos cinc partits com si no hagués altres alternatives. M'agradaria un debat entre el Ramon Tremosa,l'Oriol Junqueres i l'Esther Vivas de EA, seria interessant. Ah no,que EA va contra el sistema i no interessa canviar l'ordre establert, no m'extranya gens.Salut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 de maig de 2009, 10.36 h

Bó l'anunci dels PSOEmontillistes, "sòcis estratègics" d'Esquerda, reconeixent que PSOE i PP son les dues cares de la mateixa moneda. O dit d'un altre manera, Srs. d'Esquerda, sou "sòcis estratègics" d'una moneda amb dues cares, el PP i el PSOE, i sino, recordeu Euskadi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.