directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat anuncia un pla propi d'ajuts 'variables' a l'automoció que inclourà motocicletes

Serà complementari al de l'Estat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha anunciat que la Generalitat prepara un pla propi d'ajuts 'variables' a l'automoció 'diferenciat' del de l'Estat i adequat a les necessitats de Catalunya. La intenció del govern és que el pla català inclogui més tipologies de turismes, apujant el límit d'emissions de CO2 per quilòmetre, i que també es donin subvencions a la compra de motocicletes i –probablement- furgonetes. El conseller ha dit que el pla és 'complementari' al de l'Estat al que Huguet s'ha negat a aportar els 500 euros per vehicle de la Generalitat fins que no arribi l'acord de finançament.
concessionari venda cotxes
Comparteix
   

Coincidint amb el dia que el Consell de Ministres aprova formalment les ajudes directes a la compra de cotxes, el conseller d'Innovació ha parlat sobre l'actitud que adoptarà la Generalitat en relació a les subvencions. Huguet ha anunciat que està tenint lloc una reunió a tres bandes a Barcelona (amb representants d'Indústria, Economia i Presidència) que permetrà arribar a 'conclusions sobre la participació de Catalunya amb el pla de suport a l'automoció'.

Tot i que no ha desvetllat res més sobre aquest punt, sí que ha avançat que 'l'acord de principi' que hi ha sobre la taula és el de tenir 'un pla propi complementari al de l'Estat'. D'entrada, el conseller ha informat que el nou pla català 'tindrà un impacte fiscal mínim a Catalunya' amb la voluntat que 'les finances no es trobin escanyades'.

Josep Huguet també ha avançat que el Govern ha valorat si el pla estatal 'era el més correcte o eficaç per moure la demanda', i s'ha arribat a la conclusió que a Catalunya 'tindrem altres línies que no seran només posar 500 euros'. Sense entrar en detall, el conseller ha esbossat quins són els punts amb els quals la Generalitat treballa per donar forma al seu pla específic.

'Estem debatent possibilitats de tipologia i de calendari', ha indicat. Pel que fa al primer grup, el conseller ha explicat que es vol augmentar el límit d'emissions de CO2, que l'Estat fixa en un màxim de 120 grams per quilòmetre recorregut. 'Es vol que l'ajut vagi per sobre per equiparar-nos a països com França', ha declarat Huguet.

Motocicletes i furgonetes

El conseller també ha indicat que la intenció del Govern és no restringir només els ajuts a turismes, sinó obrir-los a motocicletes i -molt probablement- també a les furgonetes. Huguet ha ressaltat la importància d'aquesta mesura perquè, si s'acaba adoptant, permetrà donar 'suport a un instrument de treball', ja que el Govern 'té molt clar que, qui condueix la furgoneta, normalment és un autònom'.

En relació a les possibilitats de calendari que s'estan debatent, Huguet ha indicat que la 'possibilitat' és que 'als models en què l'Estat hi posa els 500 euros, la Generalitat els complementi al final del procés, perquè hi ha un límit de diners'.

El conseller ha volgut ressaltar que aquests serrells, però, encara no estan tancats i que la Generalitat ja els comunicarà oportunament. 'L'acord sobre el qual es treballa és que hi haurà un pla propi català diferenciat i adequat a les nostres necessitats i possibilitats', ha conclòs el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa. Josep Huguet ha fet aquestes declaracions durant una visita a Girona.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.