directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Sant Julià de Ramis elimina un mata-segells predemocràtic

El mata-segells hi posava la població i la comarca en castellà

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Sí, l'oficina de Correus de Sant Julià de Ramis a Girona utilitzava des de l'1 de maig un mata-segells que certificava en les cartes el següent: "San Julián de Ramis-Gerona". Des de l'Estatut del 1979 els topònims havien de ser en català a Catalunya. Per tan aquest mata-segells és predemocràtic. Correus s'ha excusat dient que s'hauria d'haver retirat des de fa molt de temps.

bustia correos
Una bústia tan antiga com el mata-segells

Comparteix
   


Etiquetes

Des de principis de maig l'oficina de Correus de Sant Julià de Ramis va utilitzar un mata-segells predemocràtic que posava en castellà el nom del poble i la comarca en castellà. Així doncs, els veïns, perplexos, es van queixar. Immediatament Correus ha anunciat que es tractava d'un error i que el mata-segells seria retirat, cosa que segons l'oficina, s'hauria d'haver fet fa temps.

Es veu que els funcionaris de l'oficina, van tenir problemes amb l'utensili oficial, que es va trencar. Per tal de poder seguir fent la seva feina sense haver-se d'esperar a la nouvinguda d'un instrument que complís els requisits oficials,  van remenar entre capses velles i van trobar el mata-segells. Sense problema van començar a utilitzar-lo.

Així doncs, la sorpresa dels veïns és que rebien una carta segellada amb "San Julián de Ramis-Gerona", predemocràtic i que no acompleix les directrius de l´Estatut d’Autonomia de Catalunya del 1979 que oficialitza els topònims en català.

Segons han explicat des de Correus, amb l'aprovació de l'Estatut del 79 es va manar retirar tots els mata-segells en castellà per a substituir-los per als que oferien el nom en català. La sorpresa doncs, fou que no s'havien que en deuria quedar algun i la ignorància dels funcionaris o simplement la poca cura van fer que aquests utilitzessin un mata-segells de fa més de 35 anys.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.