directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PP i PSC es desmarquen d'una iniciativa conjunta dels diputats catalans al Congrés per al traspàs del fons de competitivitat

Els socialistes catalans declaren no haver rebut 'cap proposta formal' · El govern espanyol ha tornat a reiterar que no pensa pagar fins al 2013

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PP no signarà cap iniciativa conjunta amb les forces catalanes al Congrés per reclamar el pagament a Catalunya del fons de competitivitat, tal com han proposat ERC i CiU, i en tot cas 'estudiarà' si dóna suport a alguna de les propostes que presentin els grups tan bon punt es debati a la cambra baixa. Així ho han assegurat fonts del grup parlamentari del PP al Congrés espanyol, que apunten que una cosa és donar suport a la petició, com va fer Mariano Rajoy des del Parlament de Catalunya la setmana passada, i una altra fer un front comú al Congrés dels Diputats per forçar l'aprovació d'una iniciativa. Per la seva part el PSC s'ha negat a posicionar-se i afirma que, fins ara, el seu partit no ha rebut cap proposta formal. El govern espanyol ha tornat a reiterar aquest dimecres que no té intenció de pagar el fons de competitivitat alhora que imposa la reducció del dèficit a la Generalitat.
congrés diputats
Comparteix
   


Etiquetes
El PP està disposat a recolzar la petició del Govern però no a sumar-se a una iniciativa conjunta. La negativa del PP arriba l'endemà que ERC i ICV presentessin dues iniciatives al Congrés dels Diputats per al traspàs immediat dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat que la Generalitat reclama per poder afrontar els objectius de dèficit.

El portaveu d'ERC al congrés, Joan Ridao, va posar-se en contacte amb la resta de formacions, començant per la portaveu del PP Soraya Sáenz de Santamaría, per fer un front comú que inclogués PP, CiU, ERC, ICV i els 25 diputats del PSC i que es plasmés en una iniciativa conjunta a la cambra baixa.

Posteriorment, i des del pati del Congrés, el diputat de CiU a la cambra baixa Pere Macias va assenyalar que la seva formació apostava per una iniciativa conjunta signada pels 47 diputats catalans presents al Congrés, això és els 25 del PSC, 10 de CiU, 8 del PP, 3 d'ERC i un d'ICV. Una unitat que segons va afirmar seria 'molt positiva' per donar suport a la Generalitat en la negociació amb l'executiu espanyol sobre el pla de reducció de dèficit.

El PP ja apunta que no aposta per cap de les dues formules, ni la d'ERC ni la de CiU. Pel que fa a la proposta de CiU per a la signatura dels 47 diputats catalans, els diputats del PP català asseguren que no estamparan la seva rúbrica a una iniciativa conjunta perquè no es troben al Congrés en qualitat de representants d'un territori sinó, d'una opció política a nivell estatal.

Fonts de la direcció del grup han apuntat que en tot cas els populars 'estudiaran' donar suport a les iniciatives que arribin a debat, tal com va assenyalar aquest dimarts la portaveu parlamentària del PP al Congrés dels Diputats, Soraya Sáenz de Santamaría, que va assegurar que la seva formació miraria amb bons ulls els textos que es presentin.

El PSC diu que no ha rebut cap proposta formal
Les manifestacions de Joaquim Nadal des de Barcelona comprometent el suport del PSC a Madrid a la petició de la Generalitat també han situat els focus sobre els 25 representants dels socialistes catalans al Congrés. Fonts socialistes assenyalen que estudiaran les propostes de front comú quan es presentin, però han recordat que de moment no han rebut cap petició per escrit ni d'ERC ni de CiU.

Un argument que es repeteix respecte al sentit del seu vot pel que fa a les iniciatives que els republicans i ICV han presentat en solitari al Registre del Congrés. Quan es presentin al ple Congrés, apunten aquestes fonts, el PSC ja es posicionarà, però de moment aquest és un debat que ni tan sols té data al calendari de sessions de la cambra baixa.

En tot cas, el PSC reitera que el sentit del seu vot respecte a aquesta qüestió al Congrés es decidirà des de la seu del carrer Nicaragua de Barcelona, i no des de Madrid.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
ANTON fletxa san jose
13 d'abril de 2011, 15.32 h

PP i PSOE esta vist que respecte a Catalunya son el mateix, un fa de poli bo i l´altre de poli dolent, nomes falta que la gent que els vota a Catalunya s´adonin que no serveix per res, que no representen els nostres interessos i que son els representants del colonialisme al nostre pais.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
manel fletxa BCN
13 d'abril de 2011, 14.23 h

Perdó.... i si deixem de donar.li els diners a Espanya ??? vindrán amb el exércit a agafarlos ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.