directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 15:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV demana als partits independentistes que es preguntin 'per què cada vegada són menys al Parlament'

Defensa que l'objectiu és aconseguir que Catalunya exerceixi el seu dret a decidir, amb totes les opcions damunt de la taula · Reivindica una majoria per anar 'tant lluny com sigui possible, però tant junts com sigui possible'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El diputat d'ICV, Jaume Bosch, ha defensat la posició dels ecosocialistes a favor del dret a decidir de la nació catalana confrontant-lo amb les esmenes a la totalitat a la Llei de declaració d'independència que han presentat PSC, PP i C's. Tot i això, ICV ha anunciat la seva abstenció ja que considera com a objectiu aconseguir que Catalunya pugui exercir el seu dret a decidir i defensa que ho pugui fer amb totes les opcions damunt la taula, també la via federal. Bosch ha rebutjat el contingut de la Llei d'independència, que no comparteix 'ni en el fons ni les formes' perquè al seu entendre planteja un debat 'maniqueu' entre els arguments dels partits que s'hi oposen i dels que, amb aquesta llei, defensen 'únicament el seu camí'. El diputat d'ICV ha criticat que la Llei proposada per Solidaritat deixa 'en segon pla' el referèndum d'independència 'substituint la voluntat del poble'. 

Comparteix
   


Etiquetes
Bosch ha conclòs que l'autodeterminació 'només serà possible quan una majoria similar a la que va defensar l'Estatut consideri que es donen les condicions necessàries'. ICV defensa que el dret a decidir passa per 'un debat plural on es puguin defensar totes les posicions' i rebutja que l'opció 'federal o confederal' sigui 'despatxada amb arguments simplistes'.

El diputat d'ICV ha demanat als partits independentistes que expliquin que 'qualsevol canvi de l'statu quo requereix una negociació complexa amb l'Estat espanyol' ja que veu impossible que la independència es proclami unilateralment negociant només amb la comunitat internacional. 'És fals i és un error', ha afirmat rotundament recordant que això genera frustració.

Bosch ha apostat per avançar en el camí cap al dret a decidir apostant 'per la suma' com es va fer amb el procés de l'Estatut el 30 de setembre al Parlament i després al juny amb el referèndum. Ara, conclou que només 14 diputats donaran suport a aquesta iniciativa. És per això que ha demanat als diputats independentistes que es preguntin per què cada vegada són menys, mentre l'independentisme creix en suport social.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Pantinet fletxa El Pla de Santa maria
14 d'abril de 2011, 11.42 h

I jo em pregunto:m Que cony hi fas tant de temps TU al parlament, quina feina pòdries presentar? Saps els diners que has costat al poble català? Diners que t'has emportat a feina feta.......... Calla comunista!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Robert fletxa bcn
14 d'abril de 2011, 02.23 h

I digui'm, senyor Bosch, per què cada vegada hi ha més independentistes a tots els partits de manera transversal? Per què cada vegada hi ha més independentistes a CiU, a IC-V, també al PSC...? No serà que potser és aquest el camí, que l'independentisme vagi 'tacant' la majoria de partits, més que esperar que un sol pretengui aglutinar-los a tots?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
13 d'abril de 2011, 22.54 h

Jo ja no sé si el seu és ximpleria i directament caradura....


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Sebastià fletxa Barcelona
13 d'abril de 2011, 21.23 h

"per què cada vegada són menys al Parlament" Això mateix us hauríeu de preguntar a vosaltres mateixos...
Si cada cop sou menys és per alguna raó, mireu i examineu les vostres declaracions en els mitjans i en el Parlament. Potser ja va sent hora d'estar al costat de la ciutadania i de la societat. El segle XX va quedar enrere i ara ja som al segle XX I!!!!
Dretes i esquerres? Potser heu de mirar a Catalunya i donar feina i treball, prosperitat i qualitat, futur i més futur dins Europa...
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Força ERC..!! fletxa Torregrossa
13 d'abril de 2011, 20.24 h

Resposta. Per que els catalans i entre ells alguns prefereixen ser esclaus mesells covards, que ciutadans amb plenitud de drets i dignitat. I per tant prefereixen votar al seu partit abans que a qualsevol altra formació independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lasagola fletxa Barcelona
13 d'abril de 2011, 18.35 h

El senyor Bosch s'ha preguntat perquè en el món cada cop hi ha menys règims comunistes ?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.